Cele mai bune cursuri de engleză din București sunt la școlile FollowMe

Ce se petrece la un curs de limba engleză pentru copii de la o școală de engleză? este el diferit de engleza de la școala de stat? Citește ce metode se folosesc, ce resurse au elevii și profesorii la dispoziție și care e oferta de tipuri de cursuri de engleză din care poți alege!

Cele mai bune cursuri de engleză din București, la școlile FollowMe

Scurtă explicație: de ce cele mai bune? Deoarece inițierea sau perfecționarea în limba engleză se face încurajând gândirea liberă, dialogul, gândirea critică, cu respect pentru credințele și opiniile celorlalți. Într-un mod jucăuș care nu îngustează opțiunile de răspuns, ci recompensează orice idee și fir logic urmat de copil sau adult. Mai jos îți prezentăm foarte pe scurt cursurile de engleză pentru care poți opta la oricare dintre școlile FollowMe din Titan, Vitan, Drumul Taberei sau Ghencea și motivele care te-ar putea determina să le alegi!

Cursuri pentru copii preșcolari

Cursurile de an școlar pentru copiii de grădiniță încep în septembrie și se termină în iunie. În această perioadă, experiența pe care o au micuții este net diferită de cea de la cursurile de engleză din grădi sau afterschool deoarece:

  • Preșcolăreii participă la două ore întregi de curs de engleză pe săptămână, în zile diferite deci regimul este intensiv
  • Grupele sunt formate din maximum 9 copii, organizate în funcție de nivelul de cunoștințe, determinat în urma unui test de plasament (deci dacă micuțul tău știe ceva engleză, va fi distribuit într-o grupă de nivel 2). Va fi evaluat de asemenea și din punct de vedere al gradului de alfabetizare (dacă poate lucra cu literele sau nu și în ce măsură se poate orienta pe o fișă / un caiet de activități).
  • Cursurile sunt foarte prietenoase și includ cântece, jocuri de mișcare, jocuri cu flashcards, povești, jucării, fișe distractive, mici dialoguri în perechi sau echipe. Sunt încurajate prietenia, colaborarea, socializarea, recompensarea efortului și a progresului.

Cursuri pentru copii de clasa I

 Cursurile de clasa I semnalizează începerea procesului cititului și scrisului, pe lângă achiziția de vocabular și structuri simple de gramatică. Copiii sunt niște mici școlărei care fac activități… de elev, la un ritm mai puțin alert însă și presărat cu distracție, jocuri, povești, ceva alint. 

Depășind perioada grădiniței, durata ședinței la ei este de o oră și jumătate, de două ori pe săptămână. Ei învață despre animale, jucării, mâncăruri, hăinuțe și părțile corpului, obiecte școlare, anotimpuri și vreme, familie și pot deja, spre finalul anului, să răspundă la întrebări personale, să se prezinte pe ei și familia lor, să descrie în termeni simpli sau să exprime necesități imediate. Să nu uităm, de asemenea, că învață să iubească engleza!

grupe de copii de clasa 0 in sala de clasa alaturi de profesoara lor asculta o poveste audio si o privesc pe aceasta

Copiii de clasa 0 și de clasa I îmbină jocurile și materialele video, audio cu lucrul cu litere, cuvinte, propoziții la cursurile de engleză.

Cursuri pentru copii juniori (clasele II-IV)

Juniorii FollowMe sunt distribuiți în grupe în funcție de nivelul lor la înscriere: începător, nivel 2 (pre-A1), 3 (A1), 4 (pre-A2). Toți au aceeași prioritate, dar în ritmuri diferite: achiziția de vocabular nou, construirea unei baze solide de gramatică astfel încât să o poată utiliza rapid și fluent în conversație (nu să știe definiția), lucrul pe abilitățile cheie în limbile străine: înțelegerea textelor audiate și a celor citite, exprimarea orală și în scris. Juniorii lucrează după manuale atractive și smart Cambridge University Press, care le dezvoltă gândirea și curiozitatea și îi ajută să devină autonomi în învățare. 

Ei participă la două ședințe de curs de engleză de două ori pe săptămână, cu durata de o oră și jumătate, timp de 34 de săptămâni.

Cursuri pentru copii seniori (clasele V-VIII)

Dacă la categoria anterioară vorbeam de bazele de vocabular și gramatică, în cazul copiilor de gimnaziu, aceste baze fiind în mare parte puse, ne concentrăm pe atingerea unui nivel de limbă mai avansat (B1, B2). Seniorii FollowMe se pregătesc adesea pentru susținerea examenelor Preliminary, First sau Advanced și descoperă la cursurile de engleză minunate povești de viață, interesante noțiuni de cultură generală, diferențele dintre stilurile formal și informal, învață să scrie variate tipuri de texte funcționale sau de ficțiune și poartă discuții uimitoare pe cam orice temă își doresc.

Cele două ore petrecute la școlile FollowMe de două ori pe săptămână, fie dimineața de la 8:30 înainte de școală, fie după-amiaza după ore, abia sunt simțite, mai ales că între cursanți se leagă și prietenii trainice!

Cursuri pentru adulți începători

Adulții începători întotdeauna pășesc cu teamă, dar și cu hotărâre în sala de clasă (fizică sau virtuală) de la cursul de engleză. După puțin timp, teama dispare, rămâne doar hotărârea. Hotărârea să se concentreze cât mai mult, să participe cât mai mult pe parcursul celor două ore și jumătate de curs la care vin începând cu ora 18, de două ori pe săptămână. Dar și hotărârea să mai consolideze cunoștințele acasă, prin intermediul temelor primite, pentru a duce de fiecare dată, cu fiecare nouă oră, mai departe abilitatea lor lingvistică.

Adulții care au învățat limba română cândva pot învăța și limba engleză – important e să o facă de plăcere, destinși și într-un mediu prietenos. Noi susținem că pot găsi acest mediu la școlile FollowMe!

Cursuri pentru adulți intermediari

Cursurile de engleză pentru adulți intermediari (A2 – nivel pre-intermediar și B1, nivel intermediar) sunt interesante deoarece devin ca niște cluburi de conversație, sau ca niște grupuri de studiu în care colegii se susțin unul pe altul. Se discută pe baza situațiilor de zi cu zi, a textelor interesante sau materialelor video din suportul de curs, se fac activități de ascultare și îndeplinirea diferitelor sarcini pe baza înregistrării, parcurgem și consolidăm toată gramatica de bază și mult vocabular. Ca să te poți exprima cât mai ușor, cât mai fluent, să îți “găsești cuvintele”.

Cursuri pentru adulți avansați

Nivelurile B2, C1 pentru adulți avansați sunt menite a te transforma într-un vorbitor fluent, expresiv, care a uitat de trac sau de emoții atunci când vorbește. Îți oferă oportunități de a dezbate diferite teme, după ce în prealabil vei fi studiat vocabular foarte elevat sau aferent diferitelor domenii de activitate, verbe frazale, expresii idiomatice, tipuri de exprimare emfatică și alte detalii de finețe ale limbii.

Ca să fii încadrat în grupa de curs potrivită ție, susții un test de plasament gratuit ce ne indică exact nivelul tău de cunoștințe din acest moment și ce anume mai trebuie îmbunătățit. Pe parcursul modulului de asemenea, fie că e vorba de un curs de engleză pentru începători, intermediari sau avansați, vei mai susține teste de evaluare (fără note) care să îți indice atât ție, cât și profesorului unde te situezi pe drumul spre atingerea obiectivelor tale.

fetita bruneta cu masca ce prezinta la camera proiectele ei cu pesti realizate la cursul de engleza, cu poze si scris

Cele mai bune cursuri de engleză lucrează, în afară de gramatică și vocabular, la motivație, spirit civic, cultură generală și dezvoltarea multiplelor abilități. Una dintre modalitățile de a îmbina mai multe informații cross-curriculare este realizarea de proiecte pe domeniile de interes ale copiilor.

Cursuri pentru pregătirea examenelor Cambridge

Mulți dintre copii și adolescenți doresc să își verifice și să își certifice cunoștințele prin susținerea unuia dintre nivelurile de examen Cambridge Young Learners of English (pentru copii între 7 și 12 ani) sau A2 Key, B1 Preliminary, B2 First sau C1 Advanced.

La FollowMe au ocazia să se pregătească pentru aceste examene, deoarece toate cursurile de an școlar înglobează și o consistentă componentă Cambridge. Fie că e vorba de cele câteva mock-teste lucrate în clasă, de nenumăratele subiecte de speaking Cambridge la care participă toți copiii, fie că intenționează să dea examenul sau nu, sau de exercițiile din manualele alese să fie compatibile cu aceste examene. 

Copiii înscriși la curs primesc consultanță cu privire la nivelul Cambridge potrivit și feedback la diferitele tipuri de subiecte de writing ce constituie una dintre probele de examen.

Cursuri de engleză online

Am încercat, am inovat, ne-a plăcut și le-am păstrat. Vorbim despre cursurile de engleză online, testate inițial în perioada de pandemie, dar care au avut un succes mare la tot mai mulți cursanți, adulți sau adolescenți. De ce?

Materia este aceeași, comunicarea se poate face foarte bine prin intermediul platformelor online, pot fi valorizate tabla alba interactivă, materialele audio și video, lucrul în perechi sau echipe în camere virtuale separate. Cursantul poate participa indiferent dacă se află în localitate sau nu, dacă e răcit sau sănătos. Dacă părinții nu ajung în timp util de la serviciu să îl aducă la curs sau dacă nu sunt locuri de parcare. Acesta este motivul pentru care păstrăm cursurile noastre în regim hibrid – ca să facilităm tuturor accesul indiferent de condiții!

Cursuri de vară

Verile lungi și călduroase petrecute (parțial) în București sunt mai frumoase pentru copiii care aleg un curs de vară la FollowMe, fie că e vorba de Clubul de comunicare (câte 2 ore super-distractive pe zi de luni până joi, din iunie până la sfârșitul lui august), fie că e vorba de cursul de pregătire pentru examenul Cambridge (2 ore de două ori pe săptămână, iunie – august). Atmosfera e relaxată – fără teme, fără teste, multe jocuri și povești în engleză, proiecte, ghicitori, cântece, flashcards, mișcare. Cei mici se împrietenesc, fac glume, învață mult și repede ținând cont de programul intensiv. Iar prețul – de la 22 de lei pe oră în cazul cursurilor de comunicare și de la 25 de lei pe oră pentru cursurile Cambridge – este extrem de avantajos pentru toate cunoștințele acumulate.

Dacă vrei să te convingi, ca viitor cursant sau ca părinte, că cele mai bune cursuri de engleză din bucurești sunt la FollowMe, solicită o ședință de asistență gratuită (pentru tine sau copil) la o grupă de nivelul potrivit. Vei participa în regim normal, poți interacționa cu colegii, răspunde la diferitele activități, vedea manualele și decide în ce măsură îți e de ajutor cursul. 

Sursa foto: FollowMe