Cursuri De Limba Engleză Pentru Intermediari

Ai mai studiat engleza la şcoală şi la liceu. Dar erau mulţi copii în clasă, mereu unii dintre ei erau oarecum începători, aşa că nu aţi putut avansa aşa cum ţi-ai fi dorit sau aşa cum ai fi putut. Ai studiat probabil puţin şi la facultate, ai fost distribuit acolo poate la cursurile de engleză pentru intermediari, însă fiindcă nu toţi colegii aveau un nivel bun, practic nu aţi progresat foarte mult. Nu-i de mirare că te-ai orientat către un curs de engleză pentru intermediari la FollowMe, unde putem prelua învăţarea de acolo de unde ai rămas în trecut.

Poţi înţelege ce spun ceilalţi, te descurci bine în vacanţele din străinătate şi poţi urmări un film sau o emisiune în limba engleză fără subtitrare. Chiar dacă uneori nu înţelegi toate cuvintele, mai ales expresiile acelea complicate iar alteori, deşi te exprimi fluent, ştii că se strecoară greşeli în vorbirea ta.

În linii mari, asta înseamnă că te situezi la nivelul intermediar. Conform Cadrului Comun European de Referinţă pentru Limbile Străine, undeva în jurul nivelului B1. Felicitări! Eşti pe drumul cel bun!

Cursuri de engleză pentru intermediari, la FollowMe

Iată ofertele despre cursurile de limba engleză pentru nivelul intermediar, de la FollowMe, cu detalii despre structura orelor, ședințe și preț

Ofertă curs de engleză adulți începători. Vară 2024

Gândeşte-te la toate planurile tale de a călători: experienţa vacanţelor, care vor reveni la un moment dat în prim plan, va deveni mai plăcută şi mai confortabilă.

Ofertă Seniori – a doua jumătate a anului școlar 2023-2024

Lucrăm la înţelegere, dar şi interpretare a informaţiilor; exprimarea dorinţelor imediate, dar şi capacitatea de a discuta sau de a scrie folosind argumente şi idei originale; monolog, dar şi arta interacţiunii.

Cum învățăm limba engleză online

Mediul virtual oferă, din fericire, o bogăţie de activităţi posibile pentru învăţarea unei limbi străine, dintr-un motiv simplu: studiul se bazează pe comunicare, iar comunicarea poate înflori şi în faţa laptopului, a tabletei sau a telefonului. Mai mult decât atât, pentru mulţi dintre cei din generaţia nouă, e mai confortabil să comunici din spatele unui ecran. Ecranele le oferă copiilor mai timizi, mai introvertiţi senzaţia de siguranţă şi astfel ei contribuie mai mult la curs.

Cursuri de engleză pentru copii nivel intermediar

În cazul copiilor, nivelul B1 este atins, în cazul în care învaţă constant limba engleză prin intermediul cursurilor sau meditaţiilor, undeva în jurul claselor a şasea până la a opta. Asta dacă încep devreme, adică undeva la nivel de preşcolari sau clasele mici. Ştim că pare să sune demoralizant, dar lor chiar le trebuie multe ore de practică şi expunere la limbă pentru că, deşi funcţionează ca nişte “bureţei” care absorb cunoştinţele noi (expresie care a intrat deja în uzul popular şi pare să sune a teoremă), capacitatea lor de procesare a informaţiei, de a face conexiuni logice, de a internaliza sistemele după care funcţionează o limbă şi astfel de a deveni fluenţi (nu doar să ştie multe cuvinte) este redusă. Dacă încă eşti reticent, gândeşte-te câte ore de română şi dezvoltarea vorbirii le sunt necesare pentru a putea fi capabili să facă o povestire sau să scrie o compunere coerentă şi frumoasă.

Asta nu înseamnă că elevii mai mici de clasa a şasea sunt toţi nivel începător. Situaţia la ei e mai nuanţată: conform grilei Cambridge, pot fi începători, A1, A1+, A2, A2+. Pot susţine şi până atunci conversaţii în engleză şi chiar examene de limba engleză!

Revenind la cursurile pentru copii nivel intermediar, acestea îi expun pe cei mici la texte şi înregistrări audio mai complexe, care conţin vocabular specific nivelului B1, verbe frazale şi expresii idiomatice, structuri gramaticale care acoperă întreaga sintaxă a limbii engleze (“toată gramatica”). Lungimea frazelor în textele scrise, rapiditatea vorbirii în înregistrări sunt de asemenea corespunzătoare nivelului B1 (nu este limba de bază). Activităţile de conversaţie sunt structurate pe diverse teme (timp liber, călătorii, şcoală, protecţia mediului, comunitate locală, tehnologie şi IT) şi acte de comunicare care le permit cursanţilor să se descurce în viaţa reală într-o varietate de situaţii.

Cursuri de engleză pentru adulţi nivel intermediar

Adulti in clasa de cursul de limba engleza
Două cursuri pe săptămână te pot ajuta să îți dezvolți cunoștințele de limba engleză.

Dacă te afli în situaţia descrisă mai sus şi ai studiat în şcoală şi liceu limba engleză, ai toate şansele să fi ajuns la nivelul B1 până acum. Dacă porneşti cu studiul limbii engleze de la zero ca adult, ai nevoie cam de un an de cursuri cu frecvenţa de două ori pe săptămână, dar şi multă dedicare şi ceva implicare acasă pentru a atinge nivelul intermediar.

La FollowMe, modulele de engleză intermediar pentru adulţi se desfăşoară de trei ori pe an, din 4 în 4 luni, cu începere la sfârşitul lunii septembrie, în februarie şi în luna iunie.

Cine poate face ore de engleza pentru intermediari

Pentru a determina cu precizie nivelul tău de cunoştinţe, la FollowMe vei susţine un test de evaluare pentru încadrarea în grupă. Acurateţea evaluării constă în faptul că se începe cu un test care acoperă nivelul A1, apoi cu un altul ce acoperă nivelul A2 şi apoi cu un al treilea ce se adresează exclusiv cunoştinţelor specifice de nivel B1.

În linii mari, ca să poţi urma modulul B1 e necesar să poţi înţelege cu uşurinţă un dialog sau text de limbă engleză generală, dificultate medie şi să poţi utiliza în cele mai multe situaţii corect timpurile de bază ale limbii engleze: prezent simplu şi continuu, trecut simplu şi continuu, prezent şi trecut perfect, viitor. Trebuie să te poţi exprima (chiar dacă exprimarea conţine greşeli) pentru a relata, planifica sau explica ceva care nu este tehnic sau de specialitate şi să te faci înţeles sau să ceri lămuriri pentru ceva ce nu îţi este clar.

În ce constau cursurile şi cum se desfășoară

Ca şi la celelalte niveluri, cursurile îşi propun să îmbunătăţească toate competenţele tale în limba engleză astfel încât să le poţi transfera cât mai uşor în practică în viaţa reală. Alături de profesor şi de maximum alţi 8 colegi de nivel similar, vei parcurge lecţii speciale de lucru pe baza textelor (înţelegere, citire, identificare şi prelucrare informaţii, studierea vocabularului şi a structurilor de gramatică, exprimarea de opinii sau exemple personale pe baza lor), apoi lecţii de îmbogăţire a vocabularului (lexic pentru a descrie diverse obiecte, situaţii, fenomene, dar şi verbe frazale şi expresii idiomatice care te fac să vorbeşti ca un nativ). Lecţiile de gramatică sunt menite să acopere toate timpurile şi structurile limbii engleze şi explicaţiile acoperă 10% din durata cursului, sunt urmate întodeauna

Adulti intr-o clasa invata engleza si se distreaza printre carti cu doua laptopuri in fata
Cursurile de limba engleză pentru intermediari pot fi un mijloc de relaxare.

de mult exerciţiu scris şi oral, apoi de practică liberă în conversaţie sau în cerinţe de writing.

Multe dintre activităţi sunt organizate în perechi sau echipe, astfel încât să te simţi în largul tău, dar şi pentru a interacţiona cu mai mulţi interlocutori, nu doar profesorul şi a te face înţeles.

Ce materiale sunt necesare

Tanara care citeste printre carti pentru un examen de limba engleza Cambridge CAE sau C1 Advanced
Lectura în limba engleză este utilă pentru consolidarea cunoștințelor

Kitul de bază cuprinde un manual Oxford University Press, un caiet de activităţi şi un CD şi este cuprins în pachetul de curs, fiind suficient pentru toată durata modulului. În afară de acestea, profesorul furnizează oricând e necesar (la majoritatea cursurilor) fişe de lucru cu extra explicaţii, exerciţii sau vocabular.

Ar trebui să mai ai asupra ta în dosarul de engleză nivel intermediar un caiet bine organizat şi ceva de scris. Dar cea mai importantă este… prezenţa ta la fiecare curs în parte dacă se poate, sau măcar la marea majoritate!

Ce probleme pot apărea la nivelul engleză intermediar și cum le poți depăși

Cea mai spinoasă problemă a secolului XXI, mai ales în cazul adulţilor, este pierderea încrederii şi a răbdării şi comparaţia continuă cu ceilalţi. Ideal e să începi cursul conştient fiind că învăţarea e un proces de durată, în care trebuie să te implici şi că eforturile tale vor duce invariabil şi în cazul tuturor persoanelor la progres. Însă progresul nu e absolut identic la toţi cursanţii şi nici egal pe toate planurile: înţelegere, conversaţie, citire şi scriere, gramatică, vocabular.

S-ar putea ca unii dintre colegi să evolueze mai mult la partea orală (de regulă, oamenii care oricum sunt

Adult care invata engleza si citeste de pe un laptop care e pe birou
Cu răbdare, toate dificultățile pot fi depășite.

Avantajele acestui tip de curs

 

Cursul de limba engleză nivel intermediar te ajută să stăpâneşti mai bine, deci să fii mai încrezător atunci când foloseşti această limbă. B1 este nivelul minim cerut de anumite Universităţi dacă vrei ca puiul tău să studieze în străinătate mai târziu şi este nivelul minim acceptat la multe companii şi corporaţii internaţionale. Cu alte cuvinte, nivelul intermediar deschide multe uşi!

De asemenea, parcurgerea unui curs de engleză nivel intermediar îl poate ajuta pe copilul tău să susţină examenul PET (Preliminary English Test) – este nivelul de competenţă care poate fi echivalat cu examenul de Bacalaureat!

Perioada în care se desfășoară orele de engleză

  • Copiii pot studia nivelul B1 pe durata unui an şcolar. Aici depinde de implicarea şi de ritmul de asimilare al fiecăruia în parte: în anul următor, pot urma un modul B1+ sau chiar B2. Acest lucru este determinat la FollowMe de media testelor de evaluare administrate de-a lungul anului şcolar şi bineînţeles de recomandarea profesorului şi de scorul obţinut la testul final.
  • Modulul de limba engleză nivel intermediar – B1 pentru adulţi durează aproximativ 4 luni, 16 săptămâni de curs, aceştia participând la 2 şedinţe pe săptămână cu durata de 2 ore şi jumătate. Avem şi pauze, pentru socializare, relaxare şi pentru a solicita informaţii suplimentare 🙂
Femeie bruneta zambind cu caiet de engleză pentru intermediari
Din orele de curs de engleză pentru intermediari nu lipsește relaxarea și socializarea.

Cere mai multe informații!    Te rog să dovedești că ești om selectând mașină.