Cursuri De Limba Engleză Pentru Începători

La serviciu, la şcoală, în vacanţă – mereu ne lovim, într-un fel sau altul, de necesitatea de a înţelege măcar, dacă nu şi de a vorbi sau scrie limba engleză. Chiar şi melodiile de la radio, comenzile de pe telefon sau mesajele nedorite generate de Windows pe laptopuri şi calculatoare ne amintesc mereu utilitatea învăţării limbii engleze. Astfel că sigur te-ai gândit până acum la utilitatea cursurilor de engleză pentru începători!

Chiar dacă tu sau copilul tău sunteţi începători, vrem să te asigurăm că orice se poate învăţa, la orice vârstă. Rămâi deschis şi porneşte în călătoria cunoaşterii fără teamă şi fără idei preconcepute şi vei vedea că într-un mediu prietenos şi necompetitiv, unde este încurajat progresul şi nu evidenţiată greşeala poţi învăţa cu succes limba engleză chiar de la nivel începător!

Cursuri de engleză pentru începători, la FollowMe

Iată ofertele despre cursurile de limba engleză pentru începători, de la FollowMe, cu detalii despre structura orelor, ședințe și preț

A wish to be a Christmas tree

Ofertă Curs Adulți – Modul Februarie – Iunie

Gândeşte-te la toate planurile tale de a călători: experienţa vacanţelor, care vor reveni la un moment dat în prim plan, va deveni mai plăcută şi mai confortabilă.

Ofertă Preșcolari – a doua jumătate a anului școlar 2023-2024

Încă de la What’s your name, pornim pe calea învăţării prin comunicare şi interacţiune. Multe jocuri în perechi şi echipe şi multe materiale vizuale – astfel cei mici reuşesc să îşi exprime în scurt timp dorinţele în engleză!

Ofertă Clasa I – a doua jumătate a anului școlar 2023-2024

Descifrăm tainele sunetelor limbii engleze, dar şi codul literelor care le ascund. Comunicăm, citim şi scriem pe măsura vârstei, neuitând de cel mai bun profesor, joaca.

Ofertă Juniori – a doua jumătate a anului școlar 2023-2024

Ne dezvoltăm vocabularul, capacitatea de înţelegere şi de comunicare în limba engleză, dar şi mintea: spunem NU copierii de cuvinte şi texte, DA însă creaţiei şi gândirii critice.

Ofertă Seniori – a doua jumătate a anului școlar 2023-2024

Lucrăm la înţelegere, dar şi interpretare a informaţiilor; exprimarea dorinţelor imediate, dar şi capacitatea de a discuta sau de a scrie folosind argumente şi idei originale; monolog, dar şi arta interacţiunii.

Ofertă de vară Adulți

Ofertă de vară Preșcolari și Clasa I

Ofertă de cursuri de comunicare

Ofertă de vară Clasele II – VIII (juniori și seniori)

Ofertă de cursuri de comunicare

Ofertă de vară Clasele II-VIII (juniori și seniori) avansați

Ofertă de cursuri de comunicare

Ofertă de cursuri de pregătire pentru examenele Cambridge

Ofertă de cursuri de pregătire

Cum învățăm limba engleză online

Mediul virtual oferă, din fericire, o bogăţie de activităţi posibile pentru învăţarea unei limbi străine, dintr-un motiv simplu: studiul se bazează pe comunicare, iar comunicarea poate înflori şi în faţa laptopului, a tabletei sau a telefonului. Mai mult decât atât, pentru mulţi dintre cei din generaţia nouă, e mai confortabil să comunici din spatele unui ecran. Ecranele le oferă copiilor mai timizi, mai introvertiţi senzaţia de siguranţă şi astfel ei contribuie mai mult la curs.

Cursuri de engleza pentru copii începători

Aşa cum pentru noi, ca adulţi, e aproape de la sine înţeles că trebuie să putem folosi un smartphone, un calculator, că trebuie să putem conduce maşina sau interpreta o rută indicată de o hartă, la fel de important e pentru copii să înveţe limba engleză. Aceasta le va asigura şanse cel puţin egale cu alţi tineri de vârsta lor în ceea ce priveşte oportunităţile de studiu şi de carieră, iar până atunci îi va face mai comunicativi, mai descurcăreţi în vacanţe şi mai sociabili.

E benefic pentru copii să vină în contact cu limba engleză la o vârstă cât mai mică, astfel se vor deprinde cu sunetele specifice ei şi care nu se regăsesc în română foarte repede, accentul şi intonaţia lor vor evolua similar cu cele ale unor nativi şi în plus, învăţând relaxaţi, fără teama şi presiunea notelor, vor dezvolta o atitudine favorabilă faţă de această materie şi faţă de învăţare în general.

La FollowMe, grupele de copii începători la limba engleză au maximum 9 cursanţi şi sunt alcătuite în funcţie de vârstă: preşcolari, clasa I, clasele II – IV (juniori) şi clasele V – VIII (seniori), durata şedinţei de curs variind de la o oră de două ori pe săptămână pentru cei mai mici până la două ore bisăptămânal, în cazul elevilor de gimnaziu.

Cursuri de engleză pentru adulţi începători

Dacă nu ai studiat niciodată engleza, avem soluţia pentru a te ajuta să înveţi. Dacă ai studiat la şcoală sau liceu însă simţi că eşti tot la nivel începător, avem de asemenea soluţii – orice poate fi învăţat dacă ai parte de materialele şi de sprijinul potrivit.

Te invităm la un curs cu durata şedinţei de două ore şi jumătate, de două ori pe săptămână, timp de 16 săptămâni să punem baza comunicării în această limbă. Alături de alţi maximum 8 colegi, cu sprijinul unui profesor trainuit special şi la curent cu cele mai noi tehnici şi metode de predare, atent la nevoile cursanţilor, ai toate premisele pentru o evoluţie frumoasă.

Ofertă Curs Adulți – Modul Februarie – Iunie

Gândeşte-te la toate planurile tale de a călători: experienţa vacanţelor, care vor reveni la un moment dat în prim plan, va deveni mai plăcută şi mai confortabilă.

Cine poate face ore de engleză pentru începători

În cazul copiilor şcolari, începător înseamnă că nu poate scrie cuvintele, nu poate citi fluent şi nu poate utiliza încă structuri de bază gramaticale cum ar fi I have got, I can, I like – I don’t like, nu poate răspunde la întrebarea What are you doing? şi nu cunoaşte vocabular de bază din câteva teme majore: culori, animale, membrii familiei, animale, jucării, fructe şi legume, haine.

În cazul adulţilor, începător înseamnă că nu poate înţelege sensul întrebărilor simple cum ar fi What is your / your mother’s name? Where are you going? What did you do yesterday? What are you going to do at the weekend? De asemenea, nu reuşeşte încă să exprime în propoziţii simple informaţii despre el sau ceva ce îşi doreşte, ce obişnuieşte să facă sau a făcut.

În ce constau cursurile şi cum se desfășoară

Cursurile de limba engleză pentru începători, atât pentru copii cât şi pentru adulţi îşi propun să formeze diverse abilităţi: de ascultare şi înţelegere a mesajului audio (mai întâi întrebări, apoi relatări, descrieri în limba engleză), de conversaţie la nivel elementar (la sfârşitul cursului de engleză începători – adulţi, de exemplu, cursantul va putea răspunde la solicitări simple despre el şi lumea din jurul lui, programul zilnic, va putea descrie ce face în momentul vorbirii sau relata lucruri deja întâmplate, va putea formula planuri de viitor, va putea desfăşura o conversaţie simplă la cumpărături, pe stradă, la hotel).
De asemenea, lucrăm pe baza textelor pentru a învăţa să recepţionăm informaţia scrisă, îmbunătăţim vocabularul prin lecţii speciale şi studiem diverse structuri gramaticale

Cursanti tineri in sala de clasa joaca un joc pentru a invata engleza avand in fata manualele pe birou
Cursurile de engleza pentru începători sunt recomandate atât copiilor, cât și adulților.

de bază, pe care le consolidăm apoi prin exerciţii şi conversaţie în perechi sau în echipe. Fiecare cursant participă la fiecare oră, are un timp special dedicat lui pentru a răspunde, pune întrebări şi interacţiona cu ceilalţi. Activităţile sunt alternate la fiecare 10-15 minute pentru a ne asigura că putem capta atenţia cursanţilor cât mai mult. Luăm notiţe clasic, lucrând cu pixul pe hârtie astfel încât fiecare să sintetizeze informaţia în felul lui, însă oferim şi fişe de lucru şi suport scris pentru ceea ce se discută, în afară de lecţiile din manual.

Ce materiale sunt necesare

Profesoara de limba engleza cu o carte colorata
Materialele de lucru de la FollowMe provin de la edituri prestigioase în toată lumea.

Materialele după care alegem să lucrăm aparţin celor mai bune edituri de profil (ELT – English Language Teaching) din lume. E vorba de

 • Oxford University Press,
 • Cambridge University Press,
 • National Geographic.

Setul de lucru cuprinde carte (manual), caiet de activităţi şi cel mai adesea CD-ROM cu extra activităţi şi face parte din pachetul de curs (se achiziţionează la începutul cursului, fiind suficient pentru toată perioada desfăşurării acestuia).

În afară de acestea, e nevoie de un caiet bine organizat, ceva de scris (furnizăm noi), multă încredere, voie bună şi răbdare. Vor exista şi teme pentru acasă, trebuie să existe disponibilitate pentru acestea şi pentru a revedea notiţele din clasă între şedinţele de curs.

Ce probleme pot apărea la nivelul engleză începător și cum le poți depăși

Copii in clasa la grupa de incepatori la limba engleza
Activitățile creative de la FollowMe sunt mereu pe placul micilor cursanți.

Cea mai spinoasă problemă a secolului XXI, mai ales în cazul adulţilor, este pierderea încrederii şi a răbdării şi comparaţia continuă cu ceilalţi. Ideal e să începi cursul conştient fiind că învăţarea e un proces de durată, în care trebuie să te implici şi că eforturile tale vor duce invariabil şi în cazul tuturor persoanelor la progres. Însă progresul nu e absolut identic la toţi cursanţii şi nici egal pe toate planurile: înţelegere, conversaţie, citire şi scriere, gramatică, vocabular. S-ar putea ca unii dintre colegi să evolueze mai mult la partea orală (de regulă, oamenii care oricum sunt

mai vorbăreţi), în timp ce personalităţile cu inteligenţă logico-matematică să înflorească mai degrabă la gramatică, iar alţii să asimileze un vocabular de invidiat. Cea mai simplă cale către succes este să nu te compari cu ceilalţi şi să nu ai aşteptări nerealiste într-un timp foarte scurt.

În ceea ce îi priveşte pe copii, şcoala în general se confruntă cu o din ce în ce mai mare lipsă de răbdare şi rezilienţă şi cu o pierdere rapidă a interesului pentru orice. La FollowMe, încercăm să organizăm activităţi cât mai interesante, cât mai creative, să avem subiecte pe gustul copiilor şi să îi surprindem cu ceva nou. Acasă, copiii trebuie încurajaţi să petreacă mai mult timp concentraţi asupra unei activităţi, să savureze succesul prilejuit de finalizarea unei cerinţe prin forţe proprii şi în general să valorizeze munca.

Avantajele acestui tip de curs

 

Cursurile de limba engleză în grupe de maximum 9 cursanţi oferă posibilităţi nenumărate de învăţare. În primul rând, grupa se transformă într-un grup de prieteni care se bucură să se revadă de fiecare dată şi care lucrează şi se distrează împreună. În al doilea rând, putem organiza diverse modele de interacţiune: perechi care lucrează împreună apoi schimbă partenerii, echipe de 3-4 cursanţi care lucrează împreună şi învaţă unii de la ceilalţi, jocuri cu întreaga clasă.

În al doilea rând, cursurile FollowMe urmează o programă şi o planificare foarte stricte, foarte bine echilibrate şi organizate, alcătuite după reperele date de Cadrul Comun European de Referinţă pentru limbile străine. Conţinutul livrat adulţilor şi copiilor începători nu este la voia întâmplării, ci alcătuit în urma unor teste şi studii legate de frecvenţa cu care acele cuvinte şi structuri apar în limba engleză vorbită. Astfel, nu vei învăţa cuvinte şi expresii rare şi mai sofisticate ca “limbs” (membre), pe care sunt şanse minime să le reîntâlneşti în viitorul an ca începător, ci cuvinte de bază ca arms (braţe) şi legs (picioare), care te vor ajuta să te exprimi eficient la acest nivel şi pe care le vei auzi mult mai des, fixându-le altfel şi mai bine.

La începători, pentru confortul cursanţilor, până ce avem o bază de cunoştinţe, utilizăm şi limba română pentru a face mai accesibile explicaţiile în timpul lecţiilor.

Perioada în care se desfășoară orele de engleză

 • În cazul copiilor, cursurile de engleză pentru începători acoperă un întreg an şcolar. Followme îşi deschide porţile cu două săptămâni după începerea şcolilor de stat, după ce se definitivează orarul micuţilor, respectă vacanţele de Crăciun şi de primăvară din sistemul de stat şi se termină în partea a doua a lunii iunie.
 • În ceea ce-i priveşte pe adulţi, modulul de începători durează aproximativ 4 luni (16 săptămâni) şi se derulează de trei ori pe an: cu începere la sfârşitul lunii septembrie, la începutul lunii februarie şi în luna iunie.
Femeie se concentreaza sa vorbeasca corect engleza avansat in timp ce tine pumnul pe care e scris Focus in aer
Atenția, concentrarea, joacă un rol important în acumularea cunoștințelor de limba engleză, într-un timp scurt.

 

Cere mai multe informații!  Te rog dovedește că ești om selectând inimă.

  Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
  ×
  Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
  FIŞIERE COOKIE NECESARE
  Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
  Afisează modulele cookie necesare
  Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
  Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
  Afisează modulele cookie necesare
  Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
  Afisează modulele cookie necesare
  Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră.