Regulament FollowMe

spatiu

Regulament pentru copii

spatiu

Pe parcursul acestui an, ne dorim ca, îndrumat de Miss şi alături de colegii tăi de grupă, să înveţi cât mai multe lucruri noi la engleză şi să te simţi cât mai bine la şcoală!

Vei avea un set de manuale captivant şi colorat, vei primi materiale noi la fiecare şedinţă, vei citi poveşti minunate, vei asculta cântece, se vor organiza concursuri şi vei fi recompensat pentru reuşitele tale. În fiecare şedinţă vom încerca să alocăm câteva minute jocurilor, iar uneori veţi realiza proiecte minunate împreună, în echipă. Însă pentru ca toate aceste activităţi să poată avea loc şi pentru ca Miss să vă poată rezerva mereu surprize noi, trebuie ca tu şi ceilalţi copii să respectaţi câteva reguli simple:

  1. Când soseşti la FollowMe îți recomandăm să te speli/dezinfectezi pe mânuţe. 
  2. Să ai pe bancă doar setul de manuale, penarul, caietul şi dosarul de curs (destinat fişelor). 
  3. Trebuie să foloseşti doar propriile instrumente de scris (creioane, pixuri, stilouri, radiera, markere de tablă, etc).
  4. Daca esti răcit îţi recomandam să porţi masca de protecţie respiratorie pe toată durata cursului.
  5. Ar fi de preferat ca elevii să folosească toaleta şi să bea apă înainte de începerea cursului sau după terminarea acestuia.
  6. Îţi vei aduce propria sticlă cu apă, pentru a nu bea din recipiente atinse de alte persoane. 
  7. Telefonul sau orice alt gadget trebuie închis sau selectat modul silenţios.
  8. Vei obţine rezultate optime dacă vii la fiecare curs, pe cât posibil fără a întârzia.
  9. Pentru fixarea cât mai bună a cunoştinţelor şi o evoluţie rapidă, ar fi de preferat să efectuezi temele pentru acasă pe care Miss le indică la curs.
  10. Nu pleca nelămurit de la curs, dacă nu ai înţeles ceva întreab-o pe Miss, procedează la fel dacă nu ai ştiut să efectuezi o parte din temă.
  11. Fişele de lucru primite trebuie semnate, datate şi organizate într-un dosar, pentru a putea fi uşor de găsit / recapitulat.
  12. Am dori să îţi tratezi absolut toţi colegii ca pe prieteni; putem să ne distrăm mult mai bine şi să învăţăm mult mai multe lucruri într-un colectiv armonios, unde ne înţelegem cu toţii. Conflictele între copii sunt interzise şi vor fi pedepsite cu o perioadă de timeout în afara clasei, la fel şi comportamentele care deranjează colegii în timpul orei.
  13. FollowMe este o instituţie educaţională! Ca atare, ne dorim ca atât profesorii, cât şi elevii să aibă un limbaj politicos şi o adresare respectuoasă în orice situaţie. Cuvintele urâte vor fi sancţionate mai întâi prin avertisment (verbal şi scris, pe caiet), apoi, dacă situaţia persistă, prin timeout.
  14. Materialele didactice folosite de Miss nu sunt pentru joacă (laptopul, telecomanda). De asemenea, nu trebuie să foloseşti tabla, markerele sau alte obiecte din clasă în pauză. 
  15. Lucrurile tale personale şi cele ale colegilor trebuie să fie în siguranţă la FollowMe; de aceea nu trebuie să deteriorezi sau să atingi caietele, cărţile, proiectele altor copii. Te rugăm să nu ai obiecte de valoare sau jucării asupra ta la şcoală. Nu ne asumăm răspunderea pentru obiectele pierdute.
  16. Poţi intra în sala de curs abia după ce au ieşit copiii din grupa precedentă, dar nu înainte de a fi dezinfectată şi aerisită. Poţi ieşi din sala de curs doar în mod organizat, unul câte unul.
  17. De asemenea, atunci când tu şi colegii tăi părăsiţi sala de curs, aranjaţi-vă scaunele şi asiguraţi-vă că nu aţi uitat nimic.
  18. Pentru siguranţa voastră, elevii ce aparţin categoriilor preşcolari / clasa I / juniori pot părăsi şcoala la finalul cursului doar însoţiţi de părinţi / bunici / bonă. 
  19. Grupa ta va susţine patru teste de verificare a cunoştinţelor (formative)/an şcolar. Rezultatele testelor o ajută pe Miss să îşi dea seama în ce măsură ai înţeles lucrurile predate, aşa că este important să susţii aceste teste – dacă se întâmplă să lipseşti la ora respectivă, testul va fi reprogramat. De asemenea, la sfârşitul anului vei susţine un test final din toată materia (sumativ), de rezultatul căruia depinde încadrarea ta în următorul an şcolar. În cazul în care cursurile se vor ţine online, testele vor fi date sub forma unor fişe de lucru individual.
  20. La FollowMe nu ai voie să fii violent verbal şi fizic, să umileşti, intimidezi sau să ȋţi porecleşti colegii.

spatiu

Mult succes!

spatiu

Regulament pentru părinţi

spatiu

Echipa noastră îşi doreşte o colaborare frumoasă cu toţi părinţii elevilor FollowMe astfel încât anul şcolar să fie mai productiv din punct de vedere educaţional, mai plăcut din punct de vedere social şi cât mai sigur pentru copiii dumneavoastră. Toate acestea le putem realiza împreună dacă vor fi respectate următoarele reguli:

 1. Pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută, personalul de la FollowMe se angajează şi de asemenea adresează rugămintea tuturor părinţilor să poarte în orice situaţie conversaţii amiabile şi politicoase.
 2. Vă rugăm să nu vă adresaţi personal altor copii în caz de conflict între elevi. Vă invităm să discutaţi cu cadrul didactic, profesorul coordonator sau asistentul manager pentru rezolvarea oricărei situaţii.
 3. Părinţii şi bunicii sau alte persoane care îi aşteaptă pe cei mici nu pot staţiona în secretariat în timpul desfăşurării orelor şi nici la finalul acestora.
 4. Copiii vor fi preluați la finalul cursului, conform orarului ce v-a fost comunicat. Este important pentru siguranţa copiilor să ajungeţi în timp util în zona de aşteptare.
 5. Este interzis accesul aparţinătorilor cursanţilor şi al oricăror persoane neautorizate în spaţiile de desfăşurare a cursurilor.
 6. Pentru a monitoriza evoluţia copilului Dvs., vă invităm să ţineţi cât mai strâns legătura cu profesorul acestuia prin intermediul secretariatului FollowMe.
 7. În cazul în care copilul are un program foarte aglomerat, părintele va contacta şcoala în scris (email, sms sau mesaj whatsapp) pentru a transmite că temele nu pot fi efectuate integral sau parţial în mod constant.
 8. Dacă cel mic lipseşte de la curs, veţi primi prin e-mail fişele de lucru şi informaţii despre ceea ce s-a discutat în clasă, în măsura în care cursul este achitat la zi. 
 9. Dacă copilul Dvs. prezintă simptome specifice de răceală, gripă, infectare COVID 19 sau boală digestivă, vă sugerăm să participe online la cursul de engleză.
 10. Copiii care întâmpină probleme medicale pot participa la curs în varianta online. În cazul în care acest lucru nu e posibil, scutirea medicală trebuie adusă la prima şedinţă la care copilul va participa după perioada în care a lipsit. Recuperările se vor realiza online şi vor fi fixate de comun acord, în funcţie de disponibilitatea cadrelor didactice, recuperându-se informaţia pierdută, nu timpul. 
 11. Testul de la finalul anului şcolar este obligatoriu pentru toţi cursanţii, fără acesta ei nu pot fi încadraţi în grupă în anul şcolar următor. Testul conţine activităţi şi exerciţii din toată materia şi reflectă procentul în care cel mic şi-a însuşit cele discutate pe parcursul anului.
 12. La FollowMe se aplică prevederile şi modificările Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011 privind violenţa şi hărţuirea (bullying-ul) ȋn spaţiile destinate educaţiei.

spatiu

Vă mulţumim pentru colaborare!

CELE MAI NOI ARTICOLE

Examene Cambridge

Examene Cambridge: niveluri, pregătire, teste şi prețuri

Să „dea” copiii examen Cambridge e o modă. Dar de unde a apărut ea? E justificat, la ce îi ajută?

Limba engleză la grădiniță

Cele mai bune metode de învățare a limbii engleze pentru preşcolari

Cum se produce învăţarea în engleză la preşcolari, fără scris şi citit?

15 activități educative pentru adolescenți

Idei de activități educative pentru adolescenți

Activităţile extraşcolare ar trebui să fie plăcute, să îi înveţe pe adolescenţi aptitudini utile pentru viaţă

Metode de a învăța engleza repede

Să înveţi rapid înseamnă să te expui cât mai mult la limba engleză.

Cursurile de engleză cu profesor te ajută să înveți repede