Cum va puteti ajuta copilul sa invete o limba straina

Aventurile lui Tom Sawyer au o savoare anume cand sunt citite in limba engleza, iar glumele din Laboratorul lui Dexter sunt mult mai amuzante in contextul lor original. Oferiti-i copilului dumneavoastra orice forma de divertisment in engleza pentru a-i usura procesul invatarii limbii.

Pe langa conjugarile verbelor si gradele de comparatie ale adjectivelor, cei mici au nevoie sa vada si o perspectiva mai distractiva a limbii engleze. Pe principiul Invata zambind , engleza nu trebuie sa fie o povara. Chiar si cei mai mici dintre copilasi (3-6 ani) vor fi incantati sa asculte povesti clasice in limba engleza, fie ele si cu dialog minimal.

Daca si dumneavoastra stiti putina engleza, puteti sa mai purtati mici conversatii cu copilul dvs. Un simplu „Good morning! How are you?” l-ar pute ajuta pe cel mic sa capete incredere in sine inainte sa porneasca la drum inspre cursul de engleza.

Cand stiti ca a avut o lectie noua de vocabular la scoala (de exemplu: legumele sau obiectele din bucatarie), puneti-l pe cel mic sa puna in practica ceea ce a invatat. De exemplu, daca gatiti impreuna, puteti sa ii cereti ingredientele care va trebuie: „Can you give me the carrots, please?”; „I need a spoon. Can you give it to me, please?” etc. Daca v-a dat castravetele in locul morcovului, puteti sa-l corectati astfel: „I don’t need the cucumber. Give me the orange carrot, please.” Astfel, va invata diferenta dintre legume si nici nu se va simti jenat de faptul ca s-a incurcat putin.

E bine daca si dumneavoastra cunoasteti putina engleza. Copiii mici tind sa invete foarte usor imitand o figura cu o anumita autoritate (parinte, bunic, frate, sora etc.). Vorbiti cu cel mic cat de des puteti in limba engleza, pentru ca procesul invatarii sa decurga natural. Urmariti desene animate si alte programe in limba engleza impreuna cu copilul dumneavoastra pentru a se familiariza cu limbajul folosit.

Cantecele sunt o metoda eficienta de invatare a limbii engleze. Pe Youtube puteti gasi o varietate de cantecele cu versuri simple pe care le puteti canta impreuna cu copilul dumneavoastra, iar procesul invatarii va fi eficient si distractiv in acelasi timp.

Copilul nu trebuie sa se limiteze la invatarea englezei de doua ori pe saptamana. Fiti complicele de la distanta al profesorului! Este estential ca cel mic sa aiba un imbold si de acasa. Si nu trebuie sa uite niciodata ca nu invata pentru dumneavoastra sau pentru profesor, ci pentru el.