Sfaturi pentru teme

Copiii traiesc cu trauma temelor in fiecare zi. Problemele apar atunci cand nu stim sa ne organizam si intram in panica in momentul in care ceva e neclar. Sa nu mai vorbim de „traumele” create de uitarea temei acasa sau chinul de a o efectua in timp util.

Va ofer o serie de sfaturi de baza pentru teme care sa faca acest proces mult mai suportabil:

Nu va bazati niciodata pe memorie. Una din cele mai mari minciuni pe care ni le spunem este „Nu trebuie sa-mi notez asta. O sa tin eu minte…” siiiii… ai uitat! Planificarea, notarea si verificarea sunt procese critice in invatare. Ar fi o idee buna sa isi noteze ce au de facut inca de cand au inceput sa invete sa scrie. Parintii ar trebui sa verifice aceasta agenda cu o seara inainte si sa intrebe de fiecare data daca e totul in regula. Evident, parintii trebuie sa pastreze constant legatura cu profesorii pentru a sti daca se abate vreodata de la regulile notarii.

happy-girl-doing-homework

Rutina! Rutina! Rutina! Temele vor fi facute la acelasi birou, pe acelasi scaun si mereu la aceeasi ora, de preferat imediat dupa scoala. Informatia e proaspata si nu va exista pericolul uitarii intr-un timp atat de scurt. Principiul de pe care ar trebui sa lucreze este „Fa ceea ce trebuie sa faci inainte de a face ce vrei sa faci!”

Rolul parintilor la teme. Rolul temelor este de a consolida ce s-a facut la clasa, de a insufla o rutina, de a respecta ce spune o persoana cu autoritate (in cazul acesta, profesorul). Rolul parintilor este de a monitoriza, nu de a corecta (aceasta este treaba profesorului).

parent-teacher

Comunicati cu profesorul legat de orice – fie prin mail, fie prin telefon, fie prin mesaje pe caiet (sunt mult mai personale). Oricare ar fi problema, comunicati pentru a rezolva probleme grave din timp.

Acum mergeti la caietele de clasa sa verificati daca aveti notata vreo tema pentru data viitoare!