Uitandu-ne in jur, observam cat le place copiilor sa se joace. Ei vad periile de par si pixurile ca pe microfoane, rigla si pixul fac avionul cel mai performant, iar degetul aratator, mijlociu si mare formau un pistol de care fugea toata lumea. Joaca stimuleaza creativitatea si inteligenta, joaca ajutandu-ne sa invatam. Copiii trebuie sa puna constant mana pe cate o jucarie sau ceva care sa o inlocuiasca. Invata foarte usor prin experiente si, uneori, prin semnele date de experiente. Cata lume nu-si aduce aminte de genunchii juliti din curtea scolii sau parc?
Joaca cladeste capacitati precum rezolvarea problemelor, persistenta si colaborarea care vor fi de ajutor de-a lungul intregii vieti. O atitudine jucausa face mintea sa fie deschisa la noi oportunitati, posibilitati si raspunsuri. Daca adultii si copii se joaca impreuna, vor intelege ce ii face atat de diferiti si totusi atat de asemanatori in acelasi timp. Fiecare generatie vede lumea intr-un mod unic, iar daca cele doua isi unesc puterile, vor avea parte de niste rezultate nemaipomenite.
Alocati-va o zi in care sa va jucati cu copiii vostri. Daca nu aveti copii, jucati-va ca si cum ati fi copii; nu trebuie sa va vada nimeni. Simtiti-va ca si cum ati avea din noi 9 ani si saritul coardei e cel mai usor si distractiv lucru din lume. Aceasta simulare a masinii timpului va va conecta cu anii copilariei in care cea mai grea decizie era daca elasticul sa fie alb sau rosu.
Un adult care se joaca si e creativ e copilul care a supravietuit.