Imbunatatirea educatiei in afara salii de clasa

Copiii dumneavoastra nu trebuie sa se afle in imediata apropiere a cartilor, caietelor, ghiozdanelor sau testelor de verificare a cunostintelor. Adevarata invatare nu sta in invatarea pe de rost a unor date sau in rezolvarea unor probleme de matematica. Invatarea e un proces interactiv care implica intrebari, sintetizari, analize si discutii si, nu in ultimul rand, punerea in perspectiva a acestor lucruri in viata de zi cu zi.

E o lume plina de intrebari in cautarea unor raspunsuri, plina de noi locuri si oameni care merita cunoscuti. Copiii trebuie sa fie expusi cat mai multor experiente pentru a putea evolua si invata. Vor dobandi o apreciere si o cunoastere a lumii pe care nu ar putea sa o citeasca si sa o invete dintr-un manual.  Spre exemplu, atunci cand calatoriti, explorati cat mai mult. Tratati fiecare excursie sau iesire din oras ca pe o oportunitate de a invata despre lumea inconjuratoare. Va puteti invata copiii despre istoria si geografia locului pe care il vizitati, despre diversitatea culturilor, traditiilor si a obiceiurilor.

nature-kids

Folositi activitatile de zi cu zi pentru a-i invata o serie de lectii practice care nu ii vor plictisi sau obosi prea tare. O idee ar fi sa gatiti impreuna – preferabil ceva dulce ca sa simta ca vor primi o recompensa la final. Ei nu isi dau seama, dar cand gatesc pun in aplicare matematica atunci cand masoara, stiinte si nutritie, pentru ca stiu cand si cat anume trebuie sa consume din ceea ce prepara. Daca e sa participe la un meci, vor invata despre statistici, istorie si munca in echipa.

Cooking-With-Kids

Incercati sa ii expuneti pe cei mici la cat mai multe obiective cu caracter cultural, cum ar fi: muzeele, gradinile zoologice, teatrele, concertele sau baletul. De cele mai multe ori, copiii vor fi mai incantati de aceste activitati decat de statul cuminte in banca. In plus, pe aceasta cale vor dezvolta pasiuni si interese care vor fi preferintele lor tot restul vietii. Ar trebui sa profite de orice ocazie sa adreseze intrebarea „De ce?” si dumneavoastra sa va aratati mereu dornic sa ii raspundeti la aceasta intrebare. Chiar si cele mai „neremarcabile” momente pot fi oportune pentru invatare. Puteti sa ii luati pe cei mici cu dumneavoastra la serviciu (daca va permite si seful/echipa) ca sa invete cate ceva despre campul muncii si domeniul in care activati. Veti avea parte de o serie de intrebari la serviciu si partea a doua va asteapta, in mod sigur, acasa.

A-Chlid-Entrepreneur-Busy-at-Work

Bucurati-va de curiozitatea copiilor dumneavoastra. Inseamna ca vor sa afle cat mai multe despre ceea ce se intampla in jurul lor. Scoala e foarte importanta, dar nu e singurul loc unde copiii pot invata. Exista viata dupa scoala si scoala in viata.