Hai sa ne mai si jucam!

„Nu am incetat sa ne jucam pentru ca am imbatranit, ci am imbatranit pentru ca am incetat sa ne mai jucam.”

Joaca nu se aplica numai in viata de zi cu zi a copiiilor. Adultii trebuie sa isi aminteasca cum sa se joace, indiferent de varsta. Invatarea unei limbi straine nu se rezuma numai la retinerea unor reguli de gramatica si a unor structuri fixe de vocabular. Acest proces trebuie sa fie si distractiv, palpitant si sa ii faca pe cursanti sa isi doreasca sa invete in timp ce se joaca. Unele jocuri vor sa testeze gramatica, altele vocabularul si altele capacitatea de a silabisi cuvinte.

Jocurile cu zarul sunt printre cele mai populare, atat la clasa, cat si in sala de curs. Poate vreti sa repetati numerele, zilele saptamanii sau lunile anului. Un joc e mult mai distractiv decat o regula de gramatica ce ne intra pe o ureche si ne iese pe alta.

Pentru incepatori, va propun un joc de repetare a starilor, a unor mancaruri si a numerelor. Sper ca aveti zarul la indemana!

Gramatica nu trebuie sa fie ceva care sa ne faca sa oftam. Poate fi distractiva, mai ales daca o privim ca pe un joc – ca pe un joc de baschet, mai exact. Va alegeti numarul de puncte pe care vreti sa il marcati, si apoi, daca ati raspuns corect, puteti marca aceste puncte la cos. Cu cat e numarul punctelor mai mare, cu atat creste dificultatea. E o alternativa distractiva pentru cei care nu sunt mari fani ai fiselor de gramatica.

O alta idee ar fi Battleship (vaporasele) – care poate fi jucat in echipe de cate minim 2 persoane.

Idei de jocuri in limba engleza sunt nenumarate. Profesoara voastra le va gasi cu siguranta pe cele mai potrivite pentru voi.

Invatati engleza, dar nu uitati sa va si distrati cu ea!