Cum transformam copiii in elevi de succes

Succesul este ceva ce poate fi insuflat. Incurajand copiii sa faca ceea ce le place, creati posibilitati pentru ca succesul lor sa devina ceva real. O atitudine pozitiva, comunicarea si o mana de ajutor sunt instrumentele necesare succesului la scoala.

Grija pentru copii incepe inca dinainte ca acestia sa apara pe lume. E bine ca bebelusii sa asculte cat mai des vocea mamei si a tatalui. De asemenea, e foarte util ca ei sa asculte si muzica clasica – fie in timpul sarcinii, fie in primele luni de viata ale copilului, dar aceasta nu trebuie sa fie niciodata la un volum ridicat. Studiile au demonstrat ca acest obicei deschide conexiunile dintre celulele creierului copilului. De asemenea, acest obicei va influenta si gusturile muzicale viitoare ale copilului dumneavoastra. Atunci cand bebelusii misca, isi imping piciorusele, atingeti-va burta, incercand sa le impingeti inapoi. Asa se vor crea primele reflexe, iar bebelusul va trata acest lucru ca pe un joculet – chiar primul din viata sa.

music-to-soothe-your-sense-what-music-to-listen-to-when-pregnant

Cand copilul a crescut si a invatat sa vorbeasca, incurajati-l sa puna cat mai multe intrebari legate de lumea inconjuratoare. Aratati-i ca sunteti mereu dispus sa ii raspundeti si ca va bucura ca vine la dumneavoastra cu aceste intrebari. Daca cel mic da o explicatie, ascultati-l cu cel mai mare interes. Daca explicatia lui este grasita, aratati apreciere pentru curiozitatea sa si explicati-i cum stau lucrurile in functie de varsta pe care o are.

Invatati-va copilul sa coloreze, sa isi scrie numele, sa recunoasca litere, numere, mebrii familiei etc. Nu va aratati niciodata frustrati cand nu reuseste si nu il fortati. Aratati-i copilului ca toata invatarea aceasta face parte dintr-un joculet amuzant si este foarte distractiva.

toolkit-for-school-success

Daca copilul arata o antipatie fata de o anumita materie, intrebati-l de ce anume nu ii place. Reactia dumneavoastra trebuie sa fie clara, nu conteaza daca ii spuneti mai voalat sau direct. Folositi cuvinte proprii, nu incercati sa sunati la fel ca profesorii lui. Explicati-i ca nu ii place pentru ca probabil nu a luat in calcul diverse considerente. Aratati-i ca il ascultati cu drag si o sa va asculte cu siguranta.

Invatati-l sa fie responsabil. Nu il lasati niciodata sa se uite la televizor sau sa se joace pe calculator inainte de a-si face temele. Explicati-le ca pot face ce isi doresc dupa ce si-au facut temele si au invatat. Dupa aceea, activitatea recreativa pe care si-o doresc va servi ca o recompensa si va fi mult mai apreciata. Nu il lasati sa studieze in camera in care exista toate aceste lucruri care il pot distrage, iar daca are vreo tema pe calculator, ar fi bine sa il supravegheati, deoarece iconita jocului preferat e la vedere si poate reprezenta o tentatie.

Toddler-Naps-Aid-Emotional-Control

Nu uitati de odihna! Daca e posibil, incurajati-l sa doarma cateva ore dupa ce a a venit de la scoala si a mancat pentru a se simti in cea mai buna forma atunci cand trebuie sa isi faca temele.

Nu va obligati copilul sa urmeze o anumita meserie numai pentru ca va place dumneavoastra. Lasati-l sa isi aleaga propriul drum in viata si aratati-i ca sunteti deschisi oricaror intrebari pe care le pot avea. Invatati-l sa gandeasca independent, sa nu urmeze turma si sa ia cele mai intelepte decizii.