Intrebari pentru profesorul copilului dumneavoastra

Timpul trece si anul scolar se incheie in doi timp si trei miscari. Copilul dumneavoastra se pregateste de vacanta si gandul la invatatura a disparut de mult. Cu toate acestea, nu trebuie sa ignorati comunicarea cu profesorul. Fie ca ati avut o comunicare stransa pe tot parcursul anului, fie ca nu ati avut ocazia, profitati de incheierea anului scolar sa trageti linie si sa vedeti cum s-a prezentat cel mic si ce ar mai fi de stiut pentru viitor.

Care sunt punctele forte ale copilului meu?

Va asteptati la un raspuns care sa va ofere si un feedback pozitiv. Aceasta discutie o sa va ajute in incurajarea copilului dumneavoastra si acasa. Daca profesorul nu va poate da decat feedback negativ, acest lucru va poate da o idee despre il cum vede profesorul pe cel mic.

Aceasta intrebare va va ajuta sa va faceti o parere atat despre copil, cat si despre profesor. Ii vede partile bune si poate sa dea exemple despre ceea ce face bine? Sau se axeaza numai pe partile negative si pe limitarile copilului? Felul in care profesorul il vede pe copil va avea un impact asupra performantelor sale si a atitudinii fata de scoala in general.

Care sunt aptitudinile sociale ale copilului meu?

Va vedeti copilul interactionand acasa cu prietenii sau rudele, dar cum se poarta cu alti copii la scoala? Isi face prieteni usor? Cum se intelege cu colegii lui? Are conflicte cu ei? Daca da, cine le porneste? Cereti exemple elocvente. Ce vede profesorul si cum intervine in a le rezolva? Nu il lasati sa generalizeze; va intereseaza ce face copilul dumneavoastra, nu cum se comporta si ceilalti (decat daca au un efect negativ asupra lui). Veti avea ocazia sa vedeti cum este perceput copilul dumneavoastra fara sa i se ofere o nota.

11002472_BG1

Ce v-ar fi util (in calitate de profesor) sa stiti despre copilul meu?

Nu trebuie sa va lasati intimidat de catre profesor. Dumneavoastra va cunoasteti copilul mai bine decat oricine si stiti prin ce fel isi poate uimi (in bine sau in rau) colegii si profesorii. Ceea ce stiti despre copilul dumneavoastra il poate ajuta si pe profesor. Nu uitati! Cand vine vorba de scoala, parintii si profesorii formeaza o echipa unita.

Ce putem face noi acasa pentru a va sprijini?

Discutati pe scurt despre ce sunteti dispusi sa faceti acasa pentru a va ajuta copilul (cu teme, proiecte etc.). Comunicati-i profesorului despre felul in care abordati acasa temele si activitatile suplimentare. Spuneti-i clar cand nu aveti cum sa il ajutati.

A forma o echipa e o provocare, dar a forma o echipa buna te face sa te simti ca si cum ai fi intr-un grup de super-eroi, iar scopul este crearea unei lumi mai bune pentru copii!