Cuvinte in engleza care nu rimeaza cu nimic

Acum ceva vreme am publicat o poza pe facebook care se numea „Annual rhyme dance”  in care perechile erau formate din grupuri de cate doua cuvinte care rimeaza; portocala era singura fara partener de dans, pentru ca, in engleza, nimic nu rimeaza cu „orange”. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat si „orange” si-a gasit partener de dans, dupa cum se observa in poza actualizata de mai jos:

96647-annual-rhyme-dance-orange-syri-zGkI

 

„Syringe” si-a facut aparitia si l-a invitat pe „orange” la dans, deci s-a gasit un partener si pentru el! Cu toate acestea, se pare ca e singurul cuvant care ii poate fi partener.

Se credea ca „orange” era singurul cuvant care nu are rima, dar lucrurile stau chiar asa. Exista mai multe cuvinte care nu rimeaza cu nimic; unele dintre ele nu sunt chiar atat de evidente:

1. Walrus (morsa)

Ati fi tentati sa spuneti ca „walrus” rimeaza usor cu „must”, „lust” sau „just”, dar nu-l puteti face sa rimeze cu un cuvant care are o litera in plus si care e compusa dintr-o singura silaba. Daca ati avea vreodata de scris o poezie sau un cantec si sunteti pusi in situatia de a pune „walrus” ca ultimul cuvant din vers, nu il modificati in „wall rust” sau „walrust”. E o metoda lenesa si evidenta; in schimb, puteti schimba in ceva mai general, care are un cuvant cu care rimeaza („fish”, „big animal”, „seal”).

2. Month (luna)

In niciun caz nu trebuie confundat cu mouth (gura). De asemenea, nu trebuie sa se creada ca „month” rimeaza cu „mouth”. Sunt slabe sanse sa se faca vreodata vreun cantec sau vreo poezie in care sa existe un vers care sa se termine cu „month”. Nu are cel mai muzical sunet din lume, deci nu ar face un vers prea reusit.

5514132_orig (1)

3. Rhythm (ritm)

Pe langa faptul ca este un cuvant compus din 6 consoane (si atat!), este unul din cuvintele care nu pot fi scrise corect din prima. Daca aveti in plan sa faceti o rima cu acest cuvant, va sfatuiesc sa il ocoliti si sa alegeti altceva. Puteti mormai cat vreti, dar nu gasiti nimic sa semene cu „rhythm”, pentru ca nu mai exista cuvinte in care sa fie atatea consoane. In plus, sunt minime sanse sa gasiti un cuvant si in limba romana care sa rimeze cu „ritm”.

4. Purple & silver (purpuriu si argintiu)

Chiar daca in limba romana, unul rimeaza cu celalalt, in engleza e o poveste complet diferita. Unele culori pot sa gaseasca un partener de rima si nu toti au norocul sus mentionat al lui „orange”.

5. Almond (migdala)

E o problema generala a numelor nucilor din limba engleza, dar macar unele dintre ele poti spune ca rimeaza cu niste interjectii. Spre exemplu „cashew” se apropie de „Achoo!” sau „Phew!”, dar care e probabilitatea sa se faca vreodata o rima cu aceastea? Pe de alta parte, „almond” nu are niciun partener de rima; absolut niciunul!

Va provocam sa cautati si voi cuvinte care vor ramane fara parteneri la  „Annual rhyme dance” si sa ne spuneti ce nu poate rima cu nimic.