Copiii si mediul inconjurator

Mediul inconjurator ne acopera cele 5 nevoi de baza: oxigen, apa, adapost, hrana si caldura. Respectandu-ne mediul in care traim, ne respectam pe noi si pe cei din jurul nostru. Pentru ca noi sa fim sanatosi, mediul nostru inconjurator trebuie sa fie sanatos. Suna simplu, dar nu toata lumea are in minte acest argument. Tot ne spunem ca exista organizatii, gunoieri sau copaci magici ce apar peste noapte care ne scapa de lucrurile nocive care ne polueaza mediul.

Cand e vorba de schimbare, nu trebuie sa ne bazam ca altcineva va face treaba pentru mediu pentru ca e meseria lor. Toti trebuie sa ne implicam, intr-un fel sau altul, deoarece tot pentru confortul nostru facem asta!

Nu trebuie sa facem un mars pe strada impotriva poluarii, ci putem face lucruri simple si de bun simt care sa reduca poluarea si sa protejeze mediul inconjurator:

Kids-environment

  • Folositi cat mai putin curent.

Nu tineti luminile aprinse in timpul zilei cat este lumina de afara sau cand parasiti camera. Stingeti orice aparat (calculator, radio, televizor) atunci cand nu il folositi. Mergeti pe jos sau cu bicicleta cat puteti – e un exercitiu bun si pentru sanatate si inseamna mai putina poluare pentru mediu.

  • Faceti cat mai putin gunoi.

Reciclati tot ce se poate recicla. Cand printati un document, asigurati-va ca e printat fata-verso, pentru a nu irosi hartia. Nu aruncati nici foile mai vechi care sunt printate pe o parte! Le puteti folosi ca si ciorne atunci cand vreti sa faceti o lista sau cand vreti sa scrieti ideile principale (dinaintea unei teme/compuneri/lucrari).

Nu va aruncati hainele sau jucariile vechi. Interesati-va unde le puteti dona. Astfel, veti face un bine mediului si ii veti bucura si pe copiii mai putin norocosi.

  • Folositi mai putina apa.

E important sa va spalati in fiecare zi. Alegeti sa faceti un dus de 3 minute in locul unei bai de jumatate de ora. Dupa ce ati folosit sapun/gel de dus/sampon, inchideti apa si ii dati drumul doar cand trebuie sa va clatiti. O idee ar fi sa va spalati si pe dinti cat tot sunteti in dus. Pe langa ajutarea mediului inconjurator, veti fi gata mult mai repede si veti avea timp si de restul activitatilor matinale sau de seara (sa nu mai zicem ca apucati sa dormiti ceva mai mult dimineata).

Inchideti bine robinetul si semnalati de fiecare data cand vedeti ca picura.

Nu trebuie sa faceti minuni. Niste simple gesturi regandite inseamna putin pentru noi si timpul nostru, dar enorm pentru mediul inconjurator.