De ce organizam concursuri pentru copii

Dupa cum stiti, am organizat de Paste un concurs in cadrul caruia am pus la bataie premii „dulci”, „haioase” si „istete”, dupa varsta si dupa caz. Castigatorii au fost anuntati, premiile au fost oferite si pozele au fost facute. Ne bucuram ca le-am oferit ceva frumos copiilor cu ocazia sarbatorii de Paste. Insa, nu putem ignora restul participantilor.

Colaj Titan

Incurajam din tot sufletul participarea la orice fel de concurs sau activitate extrascolara si nu vrem ca cei mici sa se simta vreodata descurajati atunci cand nu castiga. Orice concurs de genul acesta e o oportunitate de a creste, de a invata mai multe si de a se imbunatati. Gandirea lor va fi mai critica, munca va fi mai intensa si spiritul competitiv va fi dezvoltat dupa fiecare experienta de acest gen.

Ce am observat dupa inmanarea premiilor si felicitarea castigatorilor a fost sentimentul de regret al colegilor de grupa. Premiul le-a starnit putina invidie si am auzit replici de genul „Dar voiam si eu sa particip!” sau „Ce premiu frumos! Poate daca faceam si eu ceva, aveam sanse sa castig!”

Colaj castigatori

Exista o vorba: mai bine regreti ceva ce ai facut decat sa regreti ceva ce nu ai facut. Poate experienta aceasta a neparticiparii ii va invata pe copii ca poti obtine ceva daca chiar iti doresti; primul pas consta in implicare. Arata ca te intereseaza si poate exista cineva care va aprecia ce ai de zis! Nu doare niciodata sa incerci. In plus, profesorul de la clasa (si nu numai!) va aprecia ca iti dai interesul si ca esti dispus sa investesti timp, rabdare si talent intr-un proiect extrascolar.

Mara Georgescu clasa I

De ce organizam concursuri la Follow Me?

  • Pentru ca ne face placere sa vedem niste fete zambitoare dupa ce munca lor a fost recompensata.
  • Pentru a incuraja si descoperi talente pe care probabil nu le-au descoperit pana acum.
  • Pentru ca cel mai bun sa castige.
  • Pentru ca elevii nostri merita:)