La multi ani pe 2012! Am avut o mica pauza, dar am revenit atat la munca, cat si in online! Ca la fiecare inceput de an, am venit cu rezolutii; rezolutii de care speram sa ne tinem tot anul, nu numai primele saptamani din ianuarie. Pe langa clasicul „am sa mananc mai sanatos si am sa dorm mai mult”, anul acesta am decis sa inteleg ce vrea sa insemne aceasta rezolutie.
Pe langa faptul ca este un trend sa incepem anul cu aceste rezolutii, e important sa intelegem ca o rezolutie inseamna o promisiune. O promisiune fata de propria persoana si fata de responsabilitatile noastre. Daca tratam rezolutiile de an nou ca pe niste promisiuni, ne va fi mai simplu sa ne tinem de ele. O promisiune e mai usor de tinut decat o decizie facuta pe ziua de 31 decembrie a fiecarui an. Ne promitem noua ca vom fi cea mai buna varianta a persoanei noastre si e mare pacat sa ne dezamagim pe noi insine. E bine sa plecam de la ideea aceasta.
Cele mai populare rezolutii de inceput de an sunt putin „exagerate”. Spre exemplu, multe persoane isi propun sa slabeasca 30 de kilograme sau isi spun ca vor renunta complet la tigari, cafea sau dulciuri. Chiar daca aceste tentative sunt laudabile, nu sunt multe persoane care se pot declara mandre ca le-au dus la bun sfarsit pana la finele anului.
Important este sa stim sa avem rabdare si sa luam lucrurile pas cu pas. Spre exemplu, daca vrem sa slabim, e bine sa o luam pas cu pas. Nu trebuie sa ne infometam, ci trebuie sa eliminam din dieta noastra lucrurile care stim ca nu ne fac bine, dar in mod treptat. Daca obisnuiam sa bem o sticla de cola pe zi, cantitatea se va reduce la un pahar pe zi pana cand o inlocuim cu apa sau sucuri naturale. Nu ne pune nimeni sa eliminam complet si dintr-o data vechile obiceiuri. Ne trebuie timp sa ne desparitim de ele. O idee ar fi sa ne incepem anul cu o mica lista care sa ne ajute sa fim mai organizati. Daca o vedem in fiecare zi in fata biroului nostru, aceasta ne va aminti de promisiunea fata de noi de care trebuie sa ne tinem.
Puteti sa ii invatati si pe copiii dumneavoastra sa isi faca aceste liste de rezolutii.
Prescolareii isi pot propune lucruri precum:
Poate ca aceste lucruri par maruntisuri, dar inseamna mult pentru ei, deoarece le vor vedea ca pe un reflex si nu li se va mai parea o „munca” istovitoare.
Scolarii se pot axa pe urmatoarele rezolutii:
Adolescentii pot intra in noul an tinandu-se de urmatoarele promisiuni:
Acestea sunt doar cateva idei. Ca parinte, puteti discuta cu copilul dumneavoastra despre aceste rezolutii si aratati-va dispusi sa il ajutati sa se tina de ele.
Noi va uram un an minunat si cu rezolutii si promisiuni duse la bun sfarsit!:)