Am spus-o si o voi mai spune: internetul e o lume magica si merita explorata. Il folosim zilnic fie ca avem nevoie de el, fie ca vrem doar sa ne amuzam. Avem conturi pe mai multe retele de socializare: Youtube, Facebook, Twitter, Instagram si cate si mai cate. Vrem sa ne manifestam prin ceea ce aratam, prin „aprecierile” pe care le facem la pozele prietenilor, comentariile pe care le lasam la o poza sau la un filmulet, dar nu urmam niste reguli atunci cand facem acest lucru.
Intr-o postare mai veche am spus ca regulile sunt facute pentru a evita haosul. Nu exista o lista exacta de reguli pentru cei care folosesc internetul, dar regulile bunului simt se pot aplica fara niciun fel de problema. Iata ce inseamna reguli de bun simt pe internet, indiferent pe ce site va aflati:
Ganditi-va bine inainte de a va crea o adresa de mail. Nickname-uri haioase la varsta de 16 ani nu vor fi la fel de apreciate cand deveniti adulti si trebuie sa va dati adresa viitorilor angajatori.
Fiti decenti in mediul online. Vulgaritatea de orice fel nu va ajuta si este in detrimentul vostru.
Politetea nu trebuie sa se uite nici cand sunteti pe internet. Ce daca va ascundeti in spatele unui username? Nu isi va da seama nimeni cine sunteti, dar de ce ati vrea sa fiti nepoliticosi cu niste straini? Respectati pe toata lumea si vorbiti cu ei la fel cum ati dori si voi sa vi se vorbeasca.
Daca vedeti comentarii rautacioase la un filmulet care are, de asemenea, foarte multe „dislikes”, nu intrati si voi in acea turma plina de negativitate. Daca nu va place, nu va mai uitati! Credeti ca daca lasati voi un comentariu negativ il veti incuraja pe autorul clipului sa faca o treaba mai buna? Mereu se vor gasi critici; nu a dus pamantul lipsa de genul asta de oameni niciodata.
Nu abuzati de butonul de Like de pe Facebook sau de pe oricare alt site. Abuzul de orice fel poate fi iritant pentru cei care va urmaresc pe paginile de socializare. Da, e ok sa vada lumea ce anume va place, dar nici sa fiti un likeomaniac.
Pana la urma, cel mai simplu lucru pe care puteti sa va intrebati:” As spune asta si in gura mare in viata reala?” Daca raspunsul e „nu”, atunci mai bine nu ati posta asta nici pe internet.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu solicitat în mod explicit de către abonat sau utilizator, sau în scopul exclusiv de a efectua transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.