Emotii de Septembrie

E timpul pentru acea perioada din an… ziua in care simtim ca trebuie sa impresionam pe toata lumea pe care nu am mai vazut-o de 3 luni. Prima zi de scoala nu trebuie sa provoace niciun fel de urma de anxietate. Normal, nu multi se bucura ca au terminat o vacanta lunga si ca trebuie sa se apuce din nou de treaba, dar trebuie sa privim acest nou an scolar ca pe un inceput proaspat in care putem sa ne reinventam si sa ne promitem ca vom invata mai mult, mai bine si mai eficient.

Cei mai multi dinte copii vor suferi destul de mult la despartirea de parinti, dar trebuie sa li se explice ca scoala e o etapa din viata care ne ajuta sa ne descurcam singurei, fara mama si tata alaturi tot timpul. Ei vor fi alaturi inainte si dupa cursuri, dar restul timpul trebuie sa invatam singurei, cu ajutorul doamnei invatatoare sau al celorlati profesori. Tot ceea ce conteaza e sa avem o atitudine pozitiva fata de scoala si ce urmeaza sa facem in acest an scolar.

Scoala nu reprezinta 100% invatare. Scoala e locul unde se leaga cele mai multe prietenii si, de ce nu, prietenii care pot dura toata viata. Fiti prietenosi cu cat mai multi copii, pentru ca niciodata nu se stie unde se ascund prietenii adevarati care abia asteapta sa fie descoperiti! Pe langa legarea unor noi prietenii, nu uitati sa aveti grija de prieteniile deja existente  si sa va tratati prietenii cu respect.

Spuneam mai sus ca simtim sa impresionam lumea pe care nu am mai vazut-o de mult timp. De regula, ne alegem cele mai frumoase haine, ne preocupam cu mult mai mult de parul nostru si alegem cel mai deosebit parfum care sa ne exprime cat mai bine personalitatea. Prima zi de scoala a devenit ca un adevarat Fashion Show unde toata lumea vrea sa-si etaleze cele mai frumoase tinute si cele mai interesante coafuri. Vrem sa impresionam pentru a fi retinuti pentru ceva. Fie ca esti „fata cu suvita verde” sau „baiatul cu trei cercei intr-o ureche”, cu siguranta ai facut o impresie, iar cei din jur te-au remarcat! Bine, nu e cazul sa exagerezi in prima zi de scoala (si nici in restul) cu aceste accesorii, dar fiecare alege prin ceea ce vrea sa se remarce cu un „personal touch” la tinuta de zi cu zi.

 Pana la ora asta, toata lumea a terminat prima zi. Fie s-au revazut in oras cu prietenii, fie s-au intors acasa si au continuat dulcele somn intrerupt de alarma de la ora 7.

Echipa Follow Me le ureaza tuturor elevilor si prescolarilor un an scolar plin de rezultate pe masura asteptarilor, mult noroc si spor la treaba!