Duritate moderata

Nu exista zi in care sa nu vedem copii care plang atunci cand trebuie sa mearga la gradinita sau poate uneori la scoala. Uneori plang atat de puternic, incat nu intelegi care ar fi motivul. Da, poate nu sunt de acord cu trezitul de dimineata pentru a merge la scoala sau gradinita. Intelegem ca ora 7 nu e cel mai placut moment in care sa fii treaz, dar trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca trebuie sa mergem la scoala/ gradinita.

article-1116602-030EFF8D000005DC-57_468x414

Am auzit de cazuri in care parintii au refuzat pur si simplu sa isi dea copilul la gradinita. Motivele pot fi comoditatea sau poate nu vor sa ii desparta pe cei mici de ei. A-i proteja prea mult de lumea inconjuratoare nu reprezinta o solutie. Se vor invata sa traiasca in acel „balon protector” creat de parintii lor, iar cand realitatea vine si il sparge, vor intra in panica si nu vor sti sa se descurce.

Parintii au un rol foarte important in cresterea si dezvoltarea copiilor lor. Nu trebuie sa fie totul lapte si miere. Copiii nu trebuie sa primeasca tot ce isi doresc imediat ce varsa o lacrima. Trebuie sa inteleaga ca lucrurile bune vin pentru cei care muncesc si sunt consistenti in munca lor. Nimeni nu a devenit mare pentru a plans la mama si la tata pentru ce si-a dorit. Succesul se obtine prin munca si intrecerea obstacolelor care apar in drumul sau.

good_parenting_secrets

Daca sunteti ceva mai duri cu cei mici, ii veti invata ca vor exista si oameni care nu se vor purta tocmai frumos cu ei. Asta nu inseamna sa tipati la ei zilnic; inseamna sa fiti fermi atunci cand nu se poarta corespunzator sau cand plang fara motiv. Trebuie sa fiti fermi pentru a va aprecia mai mult cand sunteti draguti. A-i invata sa fie mai independenti nu poate decat sa le fie util. Nu trebuie sa depinda de cei din jurul lor tot timpul. Vor fi constienti ca nu ii veti abandona atunci cand au nevoie de ceva, dar vor stie sa va aprecieze timpul mult mai mult.