Cronicile unei serbari reusite (partea intai)

Brr…brr…brr… S-a tremurat! S-a tremurat din cauza frigului de afara si din caua emotiilor celor mici. Sambata, 10 decembrie a venit mult-asteptata serbare, iar copiii s-au descurcat foarte bine pe scena.

Fie ca s-au imbracat in ingerasi, magi, craciunite sau chiar in Mos Craciun, copilasii au stralucit pe scena Politehnicii! Chiar daca au existat mici scapari, nimeni nu s-a suparat pentru ca emotiile sunt normale pentru oricine, in special pentru copilasi cu varste intre 4 si 11 ani.

Primii copii care au venit pe scena sa ne incante au fost cei de la Follow Me Drumul Taberei. Fiecare grupa a avut ceva deosebit. Pentru inceput, sapte copii de la grupa J2G au pus in scena o piesa de teatru care a aratat ce probleme pot aparea in ziua de Craciun: fie nu s-a facut curcanul, fie a ars bucataria… Fiti fara grija, ca toate au avut o rezolvare, iar personajele noastre s-au bucurat de o masa copioasa de Craciun.

Dupa ce problemele grupei J2G a fost rezolvate, fetitele de la clasa I A ne-au incantat cu o poezie despre cum un iepuras mananca nasul omului de zapada si ne-au descris dansul fulgilor de nea printr-un cantecel. Chiar daca sunt mititele, fetele noastre s-au descurcat foarte bine si ne-au oferit un spectacol foarte dragut.

Am scris corect mai sus: am avut si copilasi de 4 ani care au urcat pe scena! Un exemplu au fost cei de la grupa P1A. Opt prescolarei ne-au descris un paradis de iarna prin melodia „The snow is falling down”. Craciunul e un prilej de bucurie pentru toata lumea, indiferent de varsta. Fie ca fac un om de zapada sau canta colinde in cor, cei de la J2C au vrut sa imparta bucuria sarbatorilor cu publicul care a venit sa-i sustina. Pacat ca omuletul lor de zapada s-a topit in final…

Renii sunt un subiect de studiu foarte interesant in aceasta perioada a anului. Prescolarii de la grupa P1B le-au invatat fiecare miscare si ne-au aratat dansul renilor prin melodia „The Reindeer Pokey”. Coditele stralucitoare, nasurile rosii si urechile cu clopotei le-au insufletit prestatia! Urmand in acelasi ton colorat si vesel a venit si grupa J1B, care s-au tot intrebat cum ar fi daca nasul lui Rudolph ar avea o culoare diferita in fiecare an! Verde e o culoare superba si in ton cu Craciunul. Un grup de copii „verzi” de la grupa J2B ne-au povestit cum e sa fii un brad de Craciun in pragul sarbatorilor.

J2D au fost foarte rascoliti la aceasta serbare! Au ajuns in pijamale pe scena, pentru ca greutatea lui Mos Craciun si-a spus cuvantul asupra somnului lor! Mosule, Mosule, esti mult prea gras! Bucuria Craciunului nu ar trebui uitata niciodata si de aceea e bine sa ne amintim de ce sarbatoarea asta e atat de importanta, la fel cum au facut copiii de la grupa J2F!

Cine a zis ca incepatorii nu pot canta si recita frumos in limba engleza? Grupa J1A ne-au demonstrat ca se poate! Urmatorii copii , J2A, si-au pregatit ciorapeii in speranta ca Mos Craciun ii va umple luand in considerare marimea lor si asteptarile celor mici. Suntem de parere ca fiecare a primit ce si-a dorit!

„Baby Jesus” a fost atractia serbarii Follow Me Drumul Taberei! Cei mai mici prescolari au urcat pe scena imbracati in regi, ingeri si Fecioara Maria pentru a ne incanta cu o mica piesa de teatru despre nasterea lui Iisus.

V-ati fi asteptat ca niste copii de 7 ani sa-si doreasca multe dulciuri si jucarii de Craciun, nu? Daca v-am spune ca tot ce si-au dorit erau dintisorii lor din fata? Pentru ca au cantat frumos, Mosul le-a indeplinit dorinta!

Toata lumea stie cine este Mos Craciun, insa stim cum se pregateste el pentru aceasta mare sarbatoare? Am aflat de la cei de la J2 , care ne-au explicat totul si ne-au incantat cu un cantecel si o mica poezie. Iarna zapada este un prilej de bucurie pentru toata lumea, mai ales pentru copii, carora le place sa faca oameni de zapada. Acesta este si cazul juniorilor care ne-au vorbit despre Frosty omul de zapada si ne-au dezvaluit un secret legat de Craciun.

Ce s-a intamplat cand Mos Craciun s-a blocat in cosul casei? Stiu cei de la P3, care au cantat „When Santa got stuck up the chimney”…bine ca l-au scos la timp de acolo! Grupa de clasa I B a pregatit cu aceasta ocazie speciala un cantecel vesel despre prietenie si o poezie despre lumanarile din pomul de Craciun. Coregrafia cantecelului a fost de-a dreptul adorabila!

Pe scena noastra a plouat cu reni sambata! De departe, tocmai din atelierul mosului, au sosit 9 reni mititei care au pregatit  o poezie si un cantecel despre animalutele preferate ale mosului. A, si sa nu mai spunem ca acesti reni mititei nu au decat 7 anisori!

Serbarea Follow Me Drumul Taberei a fost incheiata de opt Super Staruri care ne-au plimbat printr-o feerie de iarna alaturi de cei dragi!

Am zis ca serbarea s-a incheiat? Nici pe departe! Nicio serbare nu e completa fara Mos Craciun care i-a recompensat pe cei mici pentru munca depusa nu numai pe scena, dar la orele de engleza!

Echipa Follow Me Drumul Taberei tine sa le multumeasca parintilor pentru participare la aceasta serbare si va mai asteptam cu drag la evenimente de genul acesta!