Ce e scoala si de ce mergem la scoala?

Scoala este locul unde primim o educatie si invatam multe informatii despre viata, societate si lumea inconjuratoare. Pe langa toate acestea, scoala poate fi locul unde invatati noi abilitati si unde va faceti prieteni noi. Pe langa cladirea in sine, scoala reprezinta profesori, invatatori si colegi cu care veti relationa ani buni.

Majoritatea timpului il veti petrece la scoala, asta insemnand de la 6-7 pana la 18-19 ani. Exista sanse sa fi facut cativa ani de gradinita sau cresa inainte sa intrati in scoala primara. Scoala nu se termina la varsta de 18-19 ani. Aveti optiunea de a merge mai departe la facultate.

Motivele pentru care multi copii nu au acces la scoala

Scoala joaca un rol foarte important in vietile noastre, dar, din pacate, multe persoane nu au sansa sa mearga la scoala. Motivele pot fi unele din urmatoarele:

  • Poate nu exista scoli acolo unde se afla si apeleaza la cursuri prin corespondenta. Li se trimit temele prin corespondenta, ei le rezolva si le trimit inapoi pentru a primi note.
  • Se poate ca parintii sa lucreze cu ei in particular, sau angajeaza un meditator care sa faca toate materiile cu ei.
  • Daca invata undeva la tara, exista probabilitatea ca cei mici sa poata face doar patru clase, deoarece nu au decat invatatori in sat, nu si profesori.
  • Exista copii cu dizabilitati de invatare si merg la scoli speciale, nu la cele unde merg majoritatea copiilor.

Exista multe scoli diferite, si fiecare e diferita in felul ei. Indiferent la ce fel de scoala mergeti, principalul scop este cel al invatatului. Aveti nevoie sa invatati pentru a duce cea mai buna viata posibila.

Mergem la scoala pentru a invata, dar si pentru a comunica si a lucra in echipa

Unele din cele mai importante lucruri pe care le invatati la scoala este cum sa comunicati. Comunicarea inseamna abilitatea de a vorbi cu ceilalti, sa le spuneti ce ati invatat, sa le explicati ideile voastre, sa rezolvati probleme, sa ganditi clar si logic si sa ascultati.

Adolescenta in sala de clasa sta in picioare printre colegii ei care sunt asezati in banci

La scoala invatam sa comunicam, sa lucram in echipa si mai ales, legam prietenii pe viata si cream cele mai intense amintiri.

Scoala e locul unde invatati sa lucrati in echipa. Munca in echipa nu mai poate fi privita ca munca in sine, pentru ca aveti pe cineva alaturi. Veti invata sa lucrati dupa un set de reguli si sa urmati indrumarile profesorului/ invatatorului.

Scoala nu trebuie sa se rezume numai la invatat, desi acesta este principalul motiv pentru care mergeti acolo. La scoala veti cunoaste prieteni noi cu care va veti juca si cu care, in timp, veti tine legatura si va veti aminti cele mai frumoase momente.

Omul cat traieste-nvata
Tot probleme de viata,
Insa nu se-nvata-n scoala
Cum sa umpli-o burta goala!