Tehnologia, dragostea mea! Dar ce ne scapa?

In era aceasta, parem sa fim tot timpul conectati – din mai multe puncte de vedere. Toata lumea are un telefon mobil care ii capteaza toata atentia chiar si atunci cand nu trebuie. Incercati urmatorul experiment: fiti atenti la persoanele din jurul vostru atunci cand sunteti la metrou sau in autobuz. Cati dintre cei din jur folosesc telefonul mobil? Poate fi pentru a asculta muzica, a vorbi, sa trimite mesaje sau pentru jocuri.

Nu spune nimeni ca nu ar trebui sa ne folosim telefoanele mobile la maximul lor potential – doar de aceea le-am cumparat. In mijloacele de transport in comun, cand suntem in localuri cu prietenii sau chiar si la locul de joaca toata lumea pare sa fie mai preocupata de telefonul mobil decat de ceea ce se intampla in jurul lor. Daca si voi va regasiti in aceasta descriere, intrebati-va „Ce imi scapa?”. Ce anume din viata care se intampla in jurul vostru ratati?

gty_computer_breakup_ll_111114_wblog

Cum anume ar arata viata voastra fara telefon mobil sau fara tableta? In prima faza, s-ar putea sa va panicati si sa nu va dati seama ce veti face pe tot drumul pana la scoala fara gadgetul mult iubit. Profitati de acest lucru pentru lumea din jurul vostru. Ati fi surprinsi sa vedeti ca lumea reala are o grafica mai buna decat jocurile de pe telefon si o rezolutie full HD. Vorbiti cu prietenii si colegii vostri, mai aflati cu ce s-au mai ocupat sau ce planuri au pentru lunile ce urmeaza. Poate reusiti sa si stabiliti o zi in care sa va strangeti mai multi pentru o activitate recreativa, cum ar fi un joc de fotbal sau o mini-excursie.

liam-walsh

Aratati-le parintilor vostri ca nu sunteti legati de electronicele voastre si ca va puteti sa petreceti timpul cu ei fara niciun lucru care va poate distrage atentia de la activitatea interumana. Mergeti si mirositi trandafirii, ca nu s-a creat inca aplicatia aceasta pentru Iphone sau tableta.