Perfectiunea, inamicul binelui

Ai facut bine, dar nu ai facut perfect.

Ca si copil, simti ca ti se rupe sufletul atunci cand parintele sau profesorul tau iti spune acest lucru. Iti da impresia ca ce faci nu va fi niciodata suficient de bun pentru adultii din viata ta. Fiecare dintre noi doreste sa faca lucrurile foarte bine si e important sa avem standarde inalte. Perfectiunea e greu de atins; unii pot sustine ca aceasta nu exista sau ca e relativa. Perfectiunea poate da dureri de cap si poate naste frustrari. Cand faci ceva bine, nu ar trebui sa te simti frustrat ca nu ti-a iesit perfect.

i-am-perfectly-imperfect

Daca totul ar iesi perfect din prima, nu ne-am mai dori sa progresam si sa invatam lucruri noi. Perfectiunea e plictisitoare, e inamicul binelui, e inamicul creativitatii si al individualitatii. Nu exista familia perfecta, profesorul perfect sau copilul perfect. Suntem oameni cu totii si ar trebui sa ne bucure „simpul” fapt ca lucrurile merg bine.

Mereu vor exista certuri intre frati, atunci cand un parinte va avea o doleanta de la copii sai, ei vor avea ceva de comentat. Niciunul nu va sari de bucurie sa spuna „Da, mami, sunt incantat sa iti fac pe plac!”. Relatiile de orice fel sunt mereu o munca in curs de desfasurare. Cat timp comunicam eficient si ne aratam dispusi sa fim mai buni, suntem pe calea cea buna. Nimeni nu ar trebui sa isi doreasca sa fie perfect, pentru ca esecul va fi inevitabil.

perfect-mom-photo

O mama perfecta suna a pacient pentru Spitalul 9. Cum sa fii acea persoana care tine casa in ordine, care sa mentina fericirea constanta a copiilor si a sotului si care sa fie la zi cu tot ce se intampla in jurul ei. A, si am uitat sa mentionez? Sa mai mearga si la serviciu pentru a-si putea hrani familia. Stati linistite! A fi o mama buna e varianta cea mai sanatoasa si nu uitati ca frumusetea se gaseste in micile imperfectiuni.