Sigur ca te enervezi! Toti trecem prin asta. Uneori chiar de multiple ori in aceeasi zi. Furia e un sentiment normal si nu e nimic gresit in a ti-o manifesta. Ceea ce e important este sa stii cum sa ii faci fata si ce trebuie sa faci cand esti furios. Furia poate scapa de sub control foarte usor si e crucial sa stiti cum poate fi tinuta in frau.
Cum poate fi furia folositoare
Furia va poate ajuta sa va atingeti scopurile, sa faceti fata situatiilor de urgenta si sa rezolvati probleme. Ea este folositoare atunci cand observati ca cineva este tratat in mod incorect, cand e cazul sa luati apararea cuiva sau chiar a voastra in anumite situatii.
E normal sa va revoltati atunci cand vedeti abateri de la normele sociale. Nu e normal sa ramaneti nepasator cand auziti de o tragedie sau o nedreptate. Daca toata lumea ar tacea atunci cand apare o situatie neplacuta, aceasta va fi mereu ignorata si nu se vor lua niciodata masuri pentru rezolvarea sa. Adunati-va mai multi pentru a combate o situatie neplacuta, implicati-va in campanii impotriva abuzului, alcoolului, a drogurilor, a violentei etc. Pana la urma, Revolutia a lasat o marca pe istoria noastra. De ce nu ati face si voi o diferenta in bine?
Furia poate cauza si mari probleme
Inca din start, stim ca furia este un sentiment cu conotatii negative. Daca va pierdeti cumpatul in mod frecvent, riscati sa va certati cu prietenii, familia, colegii si angajatorii. Puteti deveni nefericti si suparati in marea majoritate a timpului. Furia poate cauza probleme grave precum violenta fizica si verbala. In cazul in care se intampla acest lucru, veti suferi consecintele legale. Furia poate fi folosita ca instrument de manipulare. Nu are nimeni dreptul de a intimida pe cineva instigand frica.
Mentinerea in frau a furiei
Prima reactie la furie poate fi nevoia de a rupe, a tranti si a tipa. Rezultatul acestor actiuni poate rezulta in ranitul cuiva sau chiar al propriei persoane. Actiunile de furie nu au avut niciodata efecte pozitive si puteti rezulta in a face lucruri pe care le veti regreta mai tarziu.
Copiii mici nu pot fi constienti de ceea ce fac, dar adolescentii au capacitatea de a gandi mai bine inainte de a actiona. Linistiti-va si intrebati-va ce v-a determinat sa fiti furios. E din cauza ca va e frica de ceva? V-a ranit cineva sentimentele? Nu sunteti respectat pentru ceea ce faceti? Ati fost tratat cu lipsa de respect?
Preluati control asupra lucrurilor care va creaza starea de furie. Inspirati si expirati usor, numarand pana la 10. Ganditi-va la consecintele faptelor voastre ipotetice si evitati-le pe viitor. Aflati de ce sunteti furiosi si atacati problema de la inceput, nu o lasati sa evolueze.
Sa nu va fie teama sa cereti ajutor. Oamenii care va iubesc va stau alaturi la bine si la greu!