Cum sa-ti pui mintea la treaba in fiecare zi (si sa nu fie chinuitor)

Inteligenta e flexibila si sunt multe lucruri pe care le puteti in fiecare zi pentru a va stimula creierul. Pentru gandirea inteligenta, mintea voastra are nevoie de 3 lucruri: sa fie antrenata in procesul gandirii, sa aiba multa informatie, sa se concentreze pe problema sau pe idee. Iata cateva lucruri pe care le puteti face in fiecare zi pentru a gandi destept:

book_owners_have_smarter_kids 

  • Beti doua pahare de apa la cel mult 30 de minute de cand v-ati trezit. Avand in vedere ca ati dormit undeva intre 6 si 9 ore, in toata aceasta perioada, corpul vostru nu a primit apa. E nevoie de apa pentru a scapa de toxine si pentru a va pune creierul la treaba. Aveti grija sa nu incepeti ziua fara sa fiti hidratati. O minte si un trup hidratat pot face minuni!
  • Cititi rezumatul unei carti la micul dejun. A citi carti e minunat, dar la orele diminetii nu e suficient timp pentru o carte sau chiar si un capitol. Daca sunteti prinsi in actiune, s-ar putea sa pierdeti notiunea timpului si sa intarziati. O idee ar fi sa gasiti rezumatul unor best sellers si sa va informati despre ce e vorba inainte de a va apuca de ele.
  • Ascultati un audiobook sau un podcast interesant in drum spre scoala sau serviciu. Chiar daca naveta voastra dureaza 10-20 de minute, creierul va avea de beneficiat de pe urma acestui obicei. In felul acesta, intelectul vostru va fi stimulat, veti invata lucruri noi si va aparea nerabdarea de a asculta continuarea inregistrarii pe urmatorul drum. O alta idee ar fi dezbaterile de tip TED Talks pe care le puteti descarca direct pe telefon pentru a nu va consuma datele de internet.

Businessman asleep at desk

  • Dormiti dupa-amiaza. Un pui de somn va ajuta mintea sa isi dea un „refresh”. Dupa un pui de somn in timpul dupa-amiezii mintea voastra va fi mai alerta si voi veti fi mai productivi.
  • Jucati jocuri sau cititi carti in loc sa va uitati la televizor. Privitul la televizor e o activitate pasiva. Creierul vostru primeste informatia, dar nu o proceseaza si nu interactioneaza in niciun fel. Daca cititi o carte, aveti ocazia de a va pune intrebari si de a incerca sa vizualizati ceea ce cititi. Tineti-va mintea ocupata, indiferent ce faceti.
  • Vorbiti cu oameni care nu sunt de acord cu voi. Purtati discutii (prietenesti) in contradictoriu cu prieteni care nu sunt de acord cu voi, indiferent de subiect. Vorbind cu ei, veti invata cum sa va intariti argumentele si cum sa va convingeti ca nu aveti dreptate (atunci cand e cazul). In ambele cazuri, aveti numai de castigat.