Cand invatarea este asociata cu distractia, putem spune ca mergem la scoala de placere si ca facem anumite activitati pentru ca vrem, nu pentru ca trebuie. Spre exemplu, stim ca alfabetul unei limbi straine nu prea se aseamana cu cel al limbii materne. Nu avem cum sa il invatam mecanic (bine, doar daca suntem niste robotei in devenire si este anul 1900 toamna) si trebuie sa ne intre in minte intr-un mod distractiv.
Intr-adevar, repetitia este mama invataturii, dar nu trebuie sa ramanem axati la o singura metoda de invatare. Pentru a invata alfabetul, trebuie sa il folosim in cat mai multe moduri posibile – scris, citit, format cuvinte, spus pe bucati si, nu in ultimul rand, prin diverse jocuri. Aici punem accentul pe miscare, deoarece e important sa dam viata la ceea ce invatam.
Colegele de la sediul din Drumul Taberei au profitat de pauza grupelor de prescolari si clasa I pentru a repeta alfabetul in timp ce joaca coarda. E nevoie de coordonare, atentie si memorie buna. Iata cum s-au descurcat: