Unde poți să faci pregătire pentru examenul Cambridge în București

Dacă te gândești la avantajele pe care ți le va aduce o diplomă recunoscută internațional într-o unitate de învățământ mediu sau superior sau la un viitor loc de muncă, sau dacă ești pur și simplu curajos și vrei să îți verifici cunoștințele de engleză în cel mai profesionist mod, susținând unul dintre examenele Cambridge, e bine să te orientezi și către un loc unde poți face pregătire în acest scop. Află care sunt școlile de engleză din București unde poți urma cursuri de sprijin pentru testul Cambridge!

De ce e important să te pregătești înaintea unui examen de limba engleză

Pentru că, indiferent de nivel – YLE (Starters, Movers, Flyers), A2 Key, B1 Preliminary, B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency, Cambridge nu e un examen pentru care să poți învăța în noaptea dinainte. Nu ai cum, nu ai ce. E un examen de limba engleză generală – nu ai cărți, literatură, subiecte de asimilat, nimic de știut pe dinafară. Doar multă expunere la limba engleză și multă producție, scrisă și orală, cea din urmă bazată pe interacțiune, te pot ajuta. Dacă ai nivelul de engleză potrivit cu examenul ales e perfect, altfel… nu e nimic magic care să te poată ajuta. 

De aceea, sunt importante 2 lucruri. Primul e ca un specialist să îți evalueze nivelul de engleză și să îți recomande pregătirea pentru examenul potrivit. Al doilea, să exersezi suficient înainte de a susține examenul Cambridge – iar exersatul acesta are două componente. Exersat în general la engleză, ascultat, citit, scris, vorbit pe baza materialelor de nivelul potrivit pentru tine. Și a doua componentă este rezolvarea subiectelor de examen autentice, din anii trecuți, pentru a vedea exact cum e structurat acesta, care sunt cerințele, cum te încadrezi în timpul de lucru. Ca punct de pornire, poți vedea consulta și modele de subiecte pentru fiecare nivel.

Cum te poate ajuta FollowMe în pregătirea pentru examenul Cambridge

Școlile de engleză FollowMe îți oferă tot sprijinul dacă decizi să te pregătești pentru examenul Cambridge, astfel încât să ai o experiență plăcută și un rezultat cât mai bun. Mai întâi de toate, la FollowMe înveți engleză care să îți ajute… în orice împrejurare. Înveți să înțelegi ce ți se spune, să reacționezi corect, să interacționezi după niște reguli universal-valabile ale dialogului, să înțelegi ceea ce citești (nu doar să descifrezi), să poți scrie la rândul tău compoziții mai mult sau mai puțin complicate. Înainte de orice examen, e viața reală. Și orice proces de învățare, în orice domeniu, trebuie să fie util în acest sens!

Totuși, manualele alese pentru toți copiii și adolescenții ce învață la FollowMe sunt compatibile cu sistemul Cambridge și cuprind exerciții și activități formulate similar cu cele din cadrul examenelor. Mai mult decât atât, regulat se lucrează în clasă, cu toate grupele, subiecte de Speaking Cambridge cu toți cursanții, indiferent dacă își doresc să dea vreun examen sau nu. De ce facem asta? Pentru că ne place foarte mult felul în care sunt gândite și formulate și credem că sunt de ajutor pentru dezvoltarea competențelor oricărui învățăcel!

baietel blond in camasa cu carouri albastre tinen in maini marionetele mascota pentru examenul cambridge YLE

Poză din arhiva FollowMe: Sever exersează engleza cu ajutorul maimuțelor – mascotă ale examenelor Cambridge YLE (Young Learners of English), pentru copiii între 7 și 12 ani.

Apoi, cursanții care își manifestă dorința de a susține un examen Cambridge primesc o recomandare din partea profesorului, sunt testați de noi printr-un mock test (ce conține subiecte autentice), care este corectat cu seriozitate pentru a determina procentajul și a calcula șansele sale de reușită în urma procesului de pregătire.

Ulterior, ei pot comanda suplimentar un pachet de cărți de pregătire pentru examenul Cambridge pentru studiu individual, cu cheie pentru toate exercițiile, la care vor primi sprijin și ghidaj de la profesor în ceea ce privește subiectele de Writing.

O altă soluție este să alegi un curs de vară special pentru pregătirea Cambridge, în care să lucrezi exclusiv pe baza subiectelor de examen, proces în cadrul căruia vei învăța și cum să le abordezi mai eficient din punct de vedere al timpului și al găsirii/verificării informației. Și vei învăța ce anume vor de la tine cei de la Cambridge Assessment în materie de Writing (believe-you-me, 80% dintre cursanții foarte buni la engleză rămân uimiți de diferențele dintre ceea ce consideră românii ca o compunere reușită și ceea ce se așteaptă englezii).

fetita blonda care arata diploma obtinuta la examenul cambridge Flyers

Copiii sunt motivați să învețe engleza mai departe de rezultatele obținute la examenele Cambridge. Astfel, energia lor se canalizează către un scop concret.

Unde poți să te pregătești pentru examenul Cambridge în București

În concluzie, nu te baza doar pe faptul că ai 10 la școală sau la liceu la materia engleză atunci când ai în proiect susținerea unui examen Cambridge. Verifică nivelul și acordă-ți ceva timp de pregătire profesionistă, pentru a te familiariza cu sistemul (e destul de diferit de ceea ce primești la teste la școală) și cu tipul de subiecte! Găsești aici informații despre sesiunile și prețurile din vara 2022. Iată centrele care îți pot veni în ajutor în ceea ce privește pregătirea și susținerea testelor Cambridge:

FollowMe Titan

Centrul cu cea mai mare experiență în predarea limbilor străine, fiind și primul deschis în București, în anul 1998, FollowMe Titan te așteaptă lângă parcul Titanii. Ai acces la el cu RATB (19, 23, 70, 79, 92, 101, 102, 311, 330, 335) sau găsești în apropiere stația de metrou Titan.

FollowMe Drumul Taberei

Cea de-a doua școală de engleză deschisă de FollowMe se află în cartierul Drumul Taberei, pe bd. Timișoara, între mall Plaza și Afi Palace Cotroceni (mai aproape de primul). Deci poți combina ieșirea la curs cu o plimbare la mall sau de ce nu, în parcul Drumul Taberei, care se află în apropiere. Poți ajunge aici cu metroul ușor 41 sau cu 8, 25, 47, 137, 138.

FollowMe Vitan

Tot în sectorul 3, asemenea sediului de la Titan, poți opta pentru școala FollowMe Vitan dacă locuiești mai aproape de Dristor sau Mihai Bravu. Sediul se află cumva între cele 2 zone cu stațiile de metrou aferente lor, pe Calea Vitan și poți ajunge la el fie luând metroul, fie cu RATB 1, 123, 124, 135, 223.

FollowMe Ghencea

Întorcându-ne în sectorul 6, unde e un univers mereu în creștere de noi și tinere familii ce își doresc să își perfecționeze cunoștințele de engleză și să își certifice cunoștințele, FollowMe Ghencea te așteaptă pentru a te ajuta în acest sens. Se află în incinta Ghencea Business Center, la capătul liniei de metrou ușor 41, însă poți ajunge aici și cu liniile de RATB 122, 126, 173, 221, 385.

Oricare dintre cele 4 sedii FollowMe ai alege, ai parte de aceleași beneficii: test de plasament gratuit înainte de încadrarea într-o grupă (de minimum 6, maximum 9 cursanți), lucru susținut, cu seriozitate (punctualitate, profesionalism, metode moderne bazate pe interacțiune și pe creativitate, atmosferă prietenoasă și caldă) și aceleași proceduri, teste și nivel de expertiză legat de examenele Cambridge. Plus, desigur, posibilitatea de a susține testul dorit într-una din sesiunile FollowMe, alături de colegii tăi!

Sursa foto: FollowMe