Trebuie sa va organizati ca sa invatati…eficient

Nu mi-a iesit rima exact cum mi-as fi dorit. Avem un an intreg la dispozitie sa devenim poeti, nu e asta problema. Pana una alta, ne perfectionam gramatica si ne imbogatim vocabularul. Exista multe metode prin care putem sa ne perfectionam, dar e foarte important sa stim cum anume facem asta. Pentru inceput, ar trebui sa avem cartile si caietele foarte ingrijite si eventual frumos colorate cu coperti si etichete.

Intotdeauna trebuie sa fiti atenti la ceea ce invatati. Nu ignorati lucrurile pe care nu le-ati inteles. Notati-va cuvintele mai complicate intr-un caiet special sau creati-va o serie de frashcards prin care sa le retineti mai usor. Puneti cuvintele invatate in mai multe categorii si aveti-le la indemana oricand vreti sa mai recapitulati. Daca aveti probleme, nu ezitati sa cereti ajutor: profesorului, parintilor, fratilor mai mari sau oricui credeti ca va mai poate ajuta. Nu trebuie sa va fie rusine ca nu stiti. Mai bine rezolvati din timp o problema mica decat sa aflati peste saptamani sau luni intregi ca nu mai poate fi solutionata.

241224123761307236ZXrsHHUsc

Vocabularul este cel mai usor de invatat si cel mai usor de uitat. Cuvinte in limba engleza gasiti cam la tot pasul. Nu conteaza de unde invatati – dintr-o carte, de la televizor sau din melodii pe care le auziti la radio, important este ca ati avut mintea deschisa pentru nou si sunteti curiosi. Curiozitatea este primul pas in invatarea oricarui lucru nou, pentru ca exista dorinta. Nimic nu se compara cu sentimentul de succes atunci cand invatam un cuvant nou sau cand in sfarsit putem spune un cuvant cu care ne-am chinuit mai mult timp.

Fiti realisti cand vine vorba de invatare. Nu va leneviti si nici nu va hazardati cu prea multa informatie dintr-o data. Nu exista o formula magica pentru invatare, ci trebuie sa existe mereu un echilibru. Important este sa aveti incredere in voi si in cat puteti invata. Nu trebuie sa va lasati descurajati atunci cand lucrurile nu merg asa cum va doriti. Aratati dovada de perseverenta, iar cat timp sunteti organizati, totul va decurge ca pe roate.