Intrebarile pe care sa i le adresati profesorului copilului dumneavoastra

Saptamana aceasta am avut si tot avem sedinte cu parintii cu ocazia inceputului de an scolar. Putem spune ca a fost o adevarata placere sa cunoastem toti parintii si speram sa avem o colaborare fructuoasa in acest an scolar. Din pacate, timpul scurt dintre orele de curs nu prea ne permite sa avem conversatii elaborate despre evolutia fiecarui copil in parte. Insa, fiecare profesor va sta la dispozitie in perioada orelor de audienta pentru eventuale intrebari si discutii. Va recomandam sa consultati caietul celui mic pentru aceasta informatie.

teacher-helping-student

Profesorul va sta la dispozitie, dar trebuie sa stiti ce intrebari sa puneti pentru a afla informatia de care aveti nevoie. De asemenea, este important si tonul pe care il folositi. Porniti dumneavoastra discutia, spunandu-i profesorului orice informatie care considerati ca ar fi utila pentru o buna desfasurare a cursurilor. Spre exemplu, daca sunt probleme de orice natura acasa, ar fi o idee buna sa informati si profesorul pentru a intelege anumite momente mai grele prin care ar putea trece cel mic.

parent-teacher-meetings

Dupa o perioada in care profesorul ajunge sa cunoasca copiii si nivelul clasei, puteti intreba despre cum se descurca din punct de vedere al invatarii, al disciplinei si al relatiilor cu ceilalti elevi. Unde vedeti ca sunt probleme, sugerati ce metode functioneaza acasa si daca pot fi aplicate si la clasa. De asemenea, intrebati despre metoda care se aplica si oferiti-va ajutorul in masura in care puteti.

Un parinte implicat e mereu o bucurie pentru orice profesor. Cat timp este o colaborare placuta intre copil, profesor si parinte deopotriva, lucrurile nu au cum sa mearga rau.