Puterea unui zambet

In viitorul apropiat aveti un mare motiv de bucurie: vine vacanta de primavara. Dar la modul general, ce inseamna sa fii o persoana fericita? Iti trebuie marea cu sarea si toti banii din lume sau e suficient sa stii sa te bucuri de lucrurile marunte din viata?

Unele persoane par fericite tot timpul, pe cand altele dau impresia ca sunt intr-o continua depresie. Fiecare are momentele sale de fericire sau tristete. Fericirea nu e ceva ce se intampla pur si simplu. Daca vreti sa va considerati cu adevarat fericiti, trebuie sa „munciti” pentru asta.

  • Mentineti-va activi si ocupati cu ceea ce va place sa faceti;
  • Fiti draguti cu cei din jur, zambiti-le si faceti-va prieteni;
  • Mancati sanatos si faceti miscare – „O minte sanatoasa intr-un corp sanatos” nu e un mit. Puteti aplica si varianta ” O minte fericita intr-un corp fericit”.
  • Spuneti-va ca va simtiti bine. Nu lasati vocea aceea din capul vostru sa va spuna ca va simtiti tristi sau rau.

Nimeni nu va poate face fericiti, dar cand va inconjurati de oamenii potriviti, viata poate fi mai frumoasa si mai usor de indurat. Familia si prietenii joaca un rol important in starea noastra de bine. E important sa petrecem timp cu ei in diverse moduri. Petreceti timp pe langa bunicii si parintii vostri. Pe langa faptul ca e placut sa stati langa ei, sa vorbiti si sa povestiti, puteti invata lucruri noi care va vor fi utile in viitor, cum ar fi: gatitul, gradinaritul, pescuitul sau cusutul.

Miscarea si sportul pot contribui la starea de bine. Puteti sa faceti un sport, fie individual, fie in echipa. Miscarea va va pune inima la treaba si va ajuta corpul sa elibereze serotonina, pe care il cunoastem si sub denumirea de „hormonul fericirii”.

Inconjurati-va de orice va aduce un zambet pe buze (muzica, animalute, prieteni si natura) si trimiteti gandurile negative la plimbare. Sau in vacanta, departe de voi!:)