Prostiti-va cu copiii dumneavoastra!

Abilitatea de a rade de propria persoana este o calitate exceptionala. Abilitatea de a-i incuraja si pe ceilalti sa faca asta e un adevarat dar! Copiii par sa traiasca pentru a rade. Dar poate cunosc ei secretul vietii longevive: poate ca trebuie sa razi mult ca sa traiesti mult.

group of children playing

Evident ca sunt multe momente in care trebuie sa fim seriosi, dar nu trebuie sa lasam seriozitatea sa ne puna stapanire pe viata. Pe principiul „O zi in care nu s-a ras e o zi ratata”, trebuie sa stim sa pretuim momentele in care putem rade: de noi, de situatii, de necazuri si bucurii. Copiii sunt usor de impresionat; cand isi vad parintii ca pot savura glume, povesti si situatii haioase, li se va da impresia ca totul trece mai usor atunci cand poti rade. De asemenea, sunt siguri ca aveti mereu un banc pregatit ca sa ii faceti sa zambeasca.

Parents-Playing-With-Kids

Un bun simt al umorului ii ajuta pe copii sa treaca mai usor peste greutati si momente dificile. Avand un parinte care stie de gluma e un mare avantaj; nu inseamna ca problemele serioase sunt ignorate. Inseamna ca stie sa vada intr-o alta lumina si ca poate rupe tensiunea cu o gluma. Cine nu si-ar dori o astfel de atmosfera in caminul parintesc?

Oricand aveti ocazia, prostiti-va cu copiii dumneavoastra. Imbracati-va haios la o petrecere de Halloween. Intrati intr-unul din jocurile sale, chiar daca nu v-a invitat. Se va bucura ca va preocupa viata lui si ca va poate vedea ca un camarad de joaca oricand prietenii lui nu sunt disponibili. Cantati impreuna, invatati jocuri noi impreuna si aratati-i ca si dumneavoastra ati fost odata copii.