Cum se creeaza amintiri de Paste

A sunat ultimul clopotel saptamana asta! A venit vacanta de Paste! Ne asteapta o perioada de relaxare pe care am meritat-o din plin. Vom dormi mult si bine, ne vom juca, ii vom vizita pe bunici si vom vedea natura in toata splendoarea ei daca avem norocul ca ei sa stea undeva la tara. Amintirile din vacanta de primavara sunt cele mai placute. Nu este atat de cald precum vara si avem doua sarbatori importante care sa ne bucure: Pastele si Floriile, pe care le vom petrece in familie.

Irina-Petrea-vacanta-bunicii-rasfatul-

Vacantele la bunici sunt deosebite. Sigur, nu exista mereu facilitatile pe care le avem la oras, dar avem timp pentru activitati recreative impreuna cu ei, invatam cate ceva despre traditiile specifice zonei si suntem martori la coacerea cozonacilor si a pascai in cuptorul cu vatra al bunicii. Joia mare este ziua in care se coloreaza ouale. Bunicile si mamicile vor fi incantate sa vada ca vreti sa va implicati  in activitatea aceasta pascala. Puteti sa va manifestati creativitatea folosind diverse „artificii” cum ar fi incondeierea oualor cu diverse instrumente pe care le puteti gasi in comert sau poate le au chiar bunicii vostri pe acasa. Daca nu aveti talent la pictura, nu inseamna ca nu puteti fi de folos in bucatarie cu acest prilej. Puteti desena ceva cu un marker colorat, ca sa va lasati amprenta personala pe ouale de Paste. De asemenea, un truc de efect este vopsirea lor cu modelul frunzei de patrunjel. Intrebati-va bunicile! Rezultatul o sa va uimeasca!

post-6204-1144149810

Nimic nu se compara cu pasca sau cozonacul copt in casa. Sigur, aceste produse se pot cumpara din magazin, dar stiti ca bunica si mama nu au E-uri la indemana si veti fi oarecum obligati sa le terminati cat mai repede, pentru ca nu vor fi proaspete mult timp. Cine stie? Poate observand ca gatitul e o experienta placuta, veti descoperi o noua pasiune pe care o puteti pune in practica in viata voastra de zi cu zi sau doar sa va ajutati mama in bucatarie.

O traditie foarte pretuita de Paste este atunci cand avem hainute noi (de obicei primite cadou cu aceasta ocazie) si prima oara cand le purtam este noaptea de Inviere unde mergem, impreuna cu toata familia, sa asistam la slujba de la biserica si sa luam lumina de Paste.

parent-perfection-400x400

Copilaria e perioada in care se nasc cele mai frumoase amintiri, iar bunicii si parintii sunt cei care ne invata lucruri care merita spuse mai departe si urmatoarelor generatii. Faceti orice e copilaresc. Jucati-va cu prietenii, fratii si verisorii. Mergeti in drumetii – poate reusiti sa gasiti si Floarea Pastelui. Faceti cat mai multe poze cu familia, cateii, pisicile, mieii sau orice merita sa fie inramat.

Va incurajam, astfel, sa petreceti timp cu familia cu ocazia sarbatorilor de primavara si sa invatati cat mai multe traditii de Paste. Echipa educationala Follow Me va ureaza un Paste fericit si Sarbatori linistite!