Ce-si vor aminti mereu…

…copiii, evident…cand vor fi mari si cu dor de duca. Copiii merita o copilarie memorabila alaturi de parintii lor. Exista o serie de lucruri simple pe care le puteti face pentru a crea amintiri placute pentru cei mici. Nu implica niciun efort financiar, ci doar implicare emotionala si timp petrecut impreuna, departe de orice va poate rapi atentia.

Cititi-le carti cu voce tare. Vedem in filme cum copiii le cer parintilor sa le spuna o poveste inainte de culcare. De obicei au o biblioteca foarte colorata cu o varietate mare din care pot alege cea mai colorata si captivanta carte de povesti. De ce nu am face asta in fiecare seara? Nu dureaza mult si cum poti sa refuzi un copil cand te roaga sa ii citesti o poveste? Vrea sa va aiba aproape inainte de culcare si sa intre in fiecare seara intr-o lume plina de miracole. Un copil nu va fi niciodata prea mare pentru o poveste. Veti fi foarte mandru cand copilul dumneavoastra va creste si se va lauda ca ai sai parinti i-au citit cand era mic.

books_to_teach_reading_to_kids

Ascultati-i. Ca sa puteti sa ascultati, va trebui mai intai sa va opriti din ceea ce faceati pentru a le oferi 100% din atentia dumneavoastra. In loc sa le spunem lor sa „astepte putin”, de ce nu am pune Facebook-ul sa astepte puntin? De ce nu le-am spune altora sa astepte putin? De ce sa le spunem propriilor nostri copii asta cand ei ar trebui sa fie prioritatea noastra principala? Traim intr-o lume atat de ocupata si agitata si a spune „stai o secunda” a devenit reflex. Ideea ca nu e niciodata o secunda, nici o secunda; e mereu mai mult si se intampla sa si uitam. Asteptam atat de mult un moment si e dezamagitor cand acesta nu mai vine, chiar daca ni s-a promis acel moment. Ascultati cu entuziasm ce au de spus. Daca nu ii ascultati din tot sufletul cand sunt mici, nu va vor spune cele mai importante lucruri atunci cand sunt mari, pentru ca pentru ei totul e important.

Bear-Hug-

Imbratisati-i. Se zice ca imbratisarile au fost inventate sa le transmitem celor dragi ca ii iubim fara sa fie nevoie de cuvinte. Nu conteaza cat de mari sau mici suntem; o imbratisare e mereu bine-venita. Toti copiii au nevoie de afectiune, desi unii sunt mai dragastosi decat altii. Imbratisarile nu sunt numai un semn de afectiune, ci si unul de fericire si de a le arata ca sunt in siguranta si ca sunt protejati. Un copil imbratisat va fi un adult fericit.