Plictiseala, plictis, lipsa de chef – dispareti!!!

“Plictiseala” sau “lipsa de chef” sunt unele dintre cele mai comume “status”-uri de pe Yahoo! Messenger, Facebook sau Twitter. Probabil pentru oamenii din lista voastra de contacte e un strigat pentru atentie de ordin virtual – poate doriti like-uri sau retweet-uri. Subconstient, aceste declaratii publice de plictiseala reprezinta un mic “ghiont” pe care doriti sa-l dati prietenilor vostri. Fie “Scoate-ma in oras!”, fie “Vino pe la mine sa vorbim!” sau chiar si “Da-mi un telefon sa ne intalnim!”.

Data viitoare cand se intampla o astfel de situatie, fiti voi cei care preluati initiativa si faceti ceea ce va sta in putere pentru a scapa de plictiseala asta care v-a ocupat una din doua postari pe  retelele de socializare.

Plictiseala trebuie combatuta inca de la primele “simptome”, deoarece aceasta poate duce la una din urmatoarele situatii:

  • Poti deveni obisnuit cu starea aceasta de plictiseala perpetua incat nu vei mai incerca activitati, chiar si atunci cand ar putea fi interesante.
  • Pot aparea conflicte cu prietenii, familia sau profesorii din cauza plictiselii. De cele mai multe ori plictiseala duce la furie – furie pe care ajungem sa o revarsam asupra celor care nu au nicio vina in acest sens.
  • Se poate sa ajungi sa mananci din plictiseala – de cele mai multe ori, mancare nesanatoasa, precum chips, inghetata sau ciocolata. Nu iti faci niciun fel de favoare in acest sens. Data viitoare cand simti aceasta foame, orienteaza-te catre fructe sau nuci – sunt mult mai sanatoase!
  • Plictiseala s-ar putea sa devina noul refuz pentru orice fel de activitate fizica sau intelectuala.

Din fericire, solutii impotriva plictiselii exista! Atunci cand nu ai niciun fel de chef sa iti faci temele (da, stim, se intampla zilnic!), asculta niste muzica care creste pofta de viata si care iti poate da acel boost de energie de care ai nevoie. Apropo de muzica… danseaza, canta, distreaza-te! Simte-te ca si cum dai petrecerea anului! Muzica poate avea efecte benefice asupra starii de spirit si chiar asupra fizicului – dansul e una dintre cele mai distractive activitati pe care o poti face pentru a te mentine in forma.

Descopera un nou hobby – gatitul sau desenatul pot stimula creativitatea si niciodata nu stii cat de surprinzatoare pot fi produsele finite! Inconjoara-te de prieteni care impartasesc aceleasi pasiuni cu tine si va puteti face o rutina din a va intalni si a pune in aplicare urmatorul proiect.

Implica-ti parintii in lupta ta impotriva plictiselii. Mergeti impreuna in parc, la cuparaturi, la film si bucurati-va de clipele petrecute impreuna. Jucati un sport care va place! In curand o sa uitati ce inseamna plictiseala.

Important este sa fiti mereu ocupati pentru a nu avea timp sa fiti plictisiti. Faceti tot ce vi se pare interesant si distractiv. Luati atitudine si nu lasati plictiseala sa puna stapanire pe viata voastra. Voi sunteti unicii stapani!