Mesaje de primăvară în limba engleză. 40 de urări frumoase

Primăvara cu alaiul ei de flori, de raze de soare și de planuri și cu pofta de viață care ne cuprinde e în aer. Amintește-ți de prieteni și colegi de lucru sau colegi de la cursurile de engleza și trimite-le un gând bun, fie că e o urare, fie un citat luminos și plin de miez potrivit acestui anotimp mirific! Mai jos găsești inspirație pentru mesaje de primăvară pentru toate gusturile și toate tipurile de personalitate, de la amuzant la sofisticat, de la motivațional la simplu și concis. 

Oricine va aprecia inițiativa de a îi scrie câteva cuvinte odată cu schimbarea anotimpurilor sau de Ziua Femeii!

Cum e sărbătorită primăvara în Marea Britanie

Încă mai reprezintă o surpriză pentru mulți români faptul că englezii nu au zi de Mărțișor și nici nu dau sau primesc mărțișoare (motiv pentru care există și o relativă problemă de traducere a termenului, convenindu-se până la urmă să fie numit trinket, care de fapt înseamnă nu micul simbol de 1 martie, ci gablonț – a small ornament or item of jewellery that is of little value). Ei bine, chiar nu sărbătoresc 1 martie într-un fel special. Poate se duc, ca de obicei, la un pub după serviciu pentru un pahar de vorbă…

Dar asta nu înseamnă că britanicii nu au tradiții grozave proprii de primăvară. Doar că sunt situate mai spre sfârșitul primăverii (deh, au și altă climă…). Cum ar fi:

May Day

Sărbătoare tradițională de sfârșit de primăvară și început de vară, sărbătorită musai cu un MayPole de toată frumusețea pe care îl înălțau în orice orășel, sat sau cătun, cu flori sălbatice, ghirlande, cu încoronarea unei May Queen. May Pole, May Tree sau may Bush era un stâlp frumos împodobit în jurul căruia se dansa și cânta. NU e vorba de 1 mai, Ziua Muncii, o sărbătoare a epocii moderne, ci de una moștenită / inspirată de sărbătoarea romană Floralia.

Jack of the Green 

Tot în acea perioadă se practica și obiceiul Jack of the Green (sau Jack in the Green), – se construia o ramă mare împodobită cu verdeață și flori de formă piramidală sau conică în interiorul căruia stătea un om (Jack) ce mărșăluia în cadrul unei procesiuni. (asociată cu anumite bresle, cum ar fi cea a coșarilor). Ca și la români, coșarul e un simbol puternic al sfârșitului de primăvară, probabil pentru că acesta e anotimpul propice pentru curățarea hornurilor ce se umplu de funingine pe perioada iernii, ferind astfel familia de răul cel mai mare, focul. 

Pentru englezi, simbolurile importante ale primăverii sunt DAFFODILS (narcisele galbene – pictate, cântate și celebrate în versuri din plin), SNOWDROPS (ghioceii), TREES BLOSSOM (copacii înfloriți).

pictura cu o vaza transparenta cu o zambilă alba pe fundal albastru, peste care e scris cu alb un mesaj motivational de primavara in engleza

Schimbarea de anotimp poate fi o oportunitate de schimbare a vieții!

Mesaje de primăvară în engleză

Chiar dacă englezii nu au o sărbătoare fixă dedicată începutului primăverii, urările sunt oricând binevenite, mai ales că primăvara vine cu sentimentul de renaștere, bucurie, speranță. Iată inspirație pentru mesaje de primăvară ce le poți trimite partenerilor, colaboratorilor, sau prietenilor și rudelor vorbitoare de limba engleză:

 • Spring is Nature’s way of saying: Let’s party! May you have a season filled with energy, fun and joy!
 • Spring is a lovely reminder of how beautiful CHANGE can truly be. Embrace it and shine your light!
 • Spring brings new growth. Weed out the bad and make room for something beautiful.
 • Welcome to Spring and all the newness this season brings. Its rain, daffodils, birds chirping, sunshine and thunder. Its warmth, colour and a breath of fresh air. All life blooms and our hearts open. May you have a blessed season!
 • A new month, a new season, a new beginning. A new mindset, new intentions, new results. New blessings for you!
 • Spring has sprung! Here’s to lots of warm and sunny days to come!
 • No matter how long the winter, spring is sure to follow! Blessings and sunny skies to you throughout the season!
 • 1st March – Today seems like a good day / To send some little smiles your way! / Have a blessed spring season!
 • Happy first day of Spring! It only adds new life and new beauty to all that is.
 • Blossom by blossom, day by day, we bloom again! Have an amazing spring season!

Mesaje de primăvară pentru doamna de engleză

Ce spui de un citat celebru despre feminitate însoțit de o poză frumoasă sau de o felicitare, pe care să le trimiți sau să le dăruiești doamnei de engleză? O altă idee grozavă este ca toată clasa să o aștepte pe profesoara de engleză cu un mesaj frumos scris pe tablă, pentru a-i ura astfel o primăvară frumoasă!

 • „Every woman’s success should be an inspiration to another. We’re strongest when we cheer each other on.” —Serena Williams
 • “A girl should be two things: Who and what she wants.” –Coco Chanel
 • “Where there is a woman, there is magic.” –Ntozake Shange
 • “Nothing can dim the light which shines from within.” –Maya Angelou
 • I can’t think of any better representation of beauty than someone who is unafraid to be herself. Like you. (Emma Stone)

Happy Women’s Day!

fundal cu buchet de lalele albe pe o podea de lemn peste care e scris un mesaj de Ziua Femeii

Găsește timpul de a trimite câteva cuvinte frumoase profesoarei de engleză!

… sau de un mesaj clasic, din inimă:

 • Today is a celebration of women across the planet. Thank you for being such an incredible, caring, and generous person! Happy Women’s Day!
 • Just wanted to thank you from the bottom of my heart for all the things you do! Wishing you a day filled with goodness and warmth.
 • Wishing you a wonderful spring season, full of happiness and good things!
 • I hope the magical colours of spring fill your life with happiness and fun! Thank you for all your patience and wonderful games!
 • Your creativity, wonderful games and constant smiles make me feel like it is always spring in class! Thank you for everything and may you have a lovely, joyful season!

O alternativă care sigur va fi apreciată este să îi dăruiești doamnei de engleză o felicitare pe care să scrii o poezie frumoasă despre primăvară în engleză – găsești o selecție foarte bună în acest articol.

fundal cu munti stancosi si cer colorat curcubeu peste care e scrisa o urare de Ziua femeii in engleza pentru un grup de prietene

Mesaj în limba engleză de Ziua Femeii pentru grupul tău de prietene.

Urări scurte pentru femei în limba engleză

Ei bine, Mărțișorul l-au ratat, dar Ziua Femeii de 8 martie au și englezii – acest obicei nobil a venit la noi și la restul planetei nici mai mult nici mai puțin decât de la sovietici (Lenin a ridicat 8 martie la rang de sărbătoare, în 1922). E o zi în care se sărbătoresc realizările femeilor, se pune accent pe egalitatea de gen, drepturile și virtuțile doamnelor, etc. (La noi, la români, a căpătat valența de Ziua mamei fiindcă așa era văzută pe atunci femeia în esența sa – ca mamă). Ca atare, și englezii fac urări de 8 martie:

 • This day belongs to you. May you prosper and stand firm in the course of life. Happy Women’s Day!
 • Think like a Queen. A Queen is not afraid to fail. Failure is another stepping stone to greatness. Happy Women’s Day!
 • For all the times you’ve brought a smile and made my days seem brighter – Happy Women’s Day!
 • She is a Dreamer, She is a believer, She is a Doer, She is an achiever – and that SHE is you! Happy Women’s Day!
 • Happy Women’s Day! Thank you for being the woman you are. I could not imagine the world without you. 
fundal cu crengi de cires inflorite si cer peste care e scris un mesaj in engleza de Ziua Femeii

Mesajele de Ziua Femeii bucură întotdeauna orice doamnă!

 • Just wanted to thank you from the bottom of my heart for all things you do! Wishing you a day filled with goodness and warmth.
 • The reason we celebrate Women’s Day is to honor strong and courageous leaders such as you. Happy Women’s Day!
 • Happy Women’s Day to my lovely friends who are united, supportive, motivated and positive! Rock on!
 • Spring and women have much in common. They both are about flowering, revival, inspiration and beauty. Wish you to stay young, fresh and feminine forever! Happy Women’s Day!
 • May God gift you good health and wisdom. May you remain young forever. Wishing you a very happy Women’s Day!
fundal albastru deschis cu 6 lalele roz peste care e scris un citat despre primavara din Pablo Neruda

Citat motivațional despre primăvară.

Citate în engleză despre primăvară

 • „Spring is far more than just a changing of seasons; it’s a rebirth of the spirit.” —Toni Sorenson
 • „Nostalgia in reverse, the longing for yet another strange land, grew especially strong in spring.” —Vladimir Nabokov
 • „The beautiful spring came, and when nature resumes her loveliness, the human soul is apt to revive also.” —Harriet Ann Jacobs
 • Spring drew on…and a greenness grew over those brown beds, which, freshening daily, suggested the thought that Hope traversed them at night, and left each morning brighter traces of her steps.” —Charlotte Brontë
 • „Some old-fashioned things like fresh air and sunshine are hard to beat.” —Laura Ingalls Wilder
 • „In the spring, at the end of the day, you should smell like dirt.” —Margaret Atwood,
 • “Never yet was a springtime, when the buds forgot to bloom.” —Margaret Elizabeth Sangster
 • “The deep roots never doubt spring will come.” —Marty Rubin
 • “You can cut all the flowers, but you cannot keep Spring from coming.” —Pablo Neruda
 • “Flowers don’t worry about how they’re going to bloom. They just open up and turn toward the light and that makes them beautiful.” —Jim Carrey

Fiecare minut pe care îl petreci pentru a concepe sau scrie un mesaj de primăvară (sau de Crăciun) în română sau engleză pentru cei dragi ție sau pur și simplu pentru cunoștințele tale va fi răsplătit cu un zâmbet din partea lor. Și fiecare zâmbet se va întoarce la tine sub forma energiei bune și a gândurilor plăcute!