De ce sarbatorim si noi Halloween

…sau de ce ar trebui sa il sarbatorim, mai bine spus! Ca profesori de engleza, ne dorim sa ii invatam pe copiii nostri mai mult decat reguli de gramatica pe care le punem in practica prin exercitii. Vrem ca ei sa invete si cate ceva despre sarbatorile cu specific tarilor vorbitoare de limba engleza, cum ar fi si sarbatoarea de Halloween.

Halloween este sarbatoarea tuturor sfintilor si in aceasta zi ii sarbatorim pe cei care nu mai sunt printre noi, intr-un mod mai putin trist si mai mult festiv. Ne costumam cat se poate de frumos, urat sau inspaimantator – important este sa reprezentam un superlativ care sa ii lase pe ceilalti cu gura cascata. Copiii se bucura cel mai mult de aceasta sarbatoare, pentru ca vor putea fi printese, vampiri, fantome sau scheleti pentru o zi. Isi vor putea speria prietenii si familia, iar ca „premiu” pentru acest lucru, vor primi si bomboane; conditia este sa spuna „Trick or treat!” (in traducere: „Ori ne dati ceva bun, ori va pacalim/ speriem!”)

Anticiparea unei mici petreceri pentru care trebuie sa se costumeze ii bucura foarte mult pe cei mici. Se pregatesc meticulos din toate punctele de vedere: machiaj, accesorii, costum etc. Daca exista si un concurs cu premii pentru cel mai haios sau infricosator costum, pregatirea este si mai meticuloasa, avand in vedere ca exista si o recompensa.

Cei mici invata cate ceva despre Halloween in fiecare an, pe masura ce inainteaza in varsta si in nivel de cunostinte. O zi de sarbatoare bucura pe toata lumea, chiar daca e una mai infricosatoare. Copiii nostri s-au costumat care mai de care mai infricosator si au intrat in spiritul Halloween-ului cum nu se poate mai bine.

Am facut si vom face si azi si maine proiecte cu tematica inspaimantatoare, am impartit si mancat bomboane si am trait impreuna spiritul sarbatorii mortilor.

Va invitam sa admirati cele mai frumoase proiecte si costume pe pagina noastra de Facebook!