Cele mai bune desene animate în 2022, pentru învățarea limbii engleze

Desene animate iar?! Cam orice părinte se gândește la asta cu vinovăție de câteva ori pe săptămână. Iată însă cum poți transforma o activitate aparent de pierdut timpul într-una utilă, care să îți inițieze copilul în limba engleză și să îi ofere o bază pentru cursurile de engleză pe care le va urma ulterior la un centru de limbi străine și la școală. Astfel încât micuțul să capete încredere în el și dorință de a progresa!

Cele mai bune desene animate în 2022 pentru a învăța rapid limba engleză

Nu trebuie subestimată memoria celor mici, atunci când îi interesează cu adevărat ceva. De exemplu, când vor să se joace de-a Prințesa-Ponei Celestia sau de-a supereroul preferat vor încerca să facă totul ca să le imite postura, acțiunile, atitudinea și… vorbele. De aceea, depinde de tine să transformi timpul petrecut vizonând desene animate într-o adevărată lecție de engleză. Tot ce trebuie să faci este pur și simplu să facilitezi accesul copiilor la desene vorbite în engleză. Să îi obișnuiești cu acest sistem, care are și avantajul că, peste câțiva ani, nu se vor mai crispa și speria când vor auzi profesorul vorbind engleza la școală sau când vor auzi alți turiști spunând vorbe (încă) de neînțeles pentru ei în vacanță. Iată mai jos recomandările noastre pentru cele mai bune desene animate în limba engleză, de la vârsta preșcolară până la copiii școlari. Și poate chiar pentru tine, dacă vrei să faceți o seară de film în familie!

Masha and the bear

Acest show de desene potrivit atât fetițelor, cât și băiețeilor supraviețuiește din 2009 și pare să aibă la fel de mulți fani, la fel de multe jucării vândute și să își fi câștigat un loc sigur pe platformele online. Pentru că e foarte amuzant, cam în același gen în care sunt amuzanți Tom și Jerry, de exemplu. Masha e drăguță și intră în belele, prietenul ei devotat Ursul o salvează și o protejează de fiecare dată și așa au parte de nenumărate aventuri în pădurea în care trăiesc. Partea grozavă, deși desenele sunt produse în Rusia, le găsești dublate în cam orice limbă vrei (implicit și engleza).

My Little Pony

Nu chiar nou, dar nicio fetiță nu se poate transforma în adolescentă fără să treacă prin etapa poneilor sclipitori și ultradrăgălași! Singurul pericol este acela de a îți decora casa (și înjumătăți finanțele) cu jucării de plastic multicolore și mult-râvnite de micile fane. Însă, ca să vedem partea bună a lucrurilor, poți pune la treabă aceste jucării prin intermediul dialogurilor în engleză! Intră și tu în jocurile copilărești și faceți scurte tpiese de teatru de păpuși inspirate de desene!

grup de ponei multicolori din desenele animate My little Pony asezati sub forma de piramida

Cu aproape nicio asemănare cu un cal sau un ponei real, culori fantastice, trupuri neproporționate cu capul și ochi mari și luminoși, desenele animate My little Pony le țin ocupate pe fetițe de ani buni.

PJ Masks (Eroi în pijamale)

Trei copii de șase ani, Pisoi, Bufnița și Șopi duc o viață normală ziua, iar noaptea se transformă în… supereroi. În pijamale, da. Iată că am aflat și care este vârsta publicului țintă al serialului (4-6 ani) și de ce copiii sunt așa de pasionați de subiect. Pentru că pare, așa puțin, realizabil. Ei știu că e ficțiune, dar totuși… poate că… undeva, cândva, astfel de magii sunt posibile! Ca părinte, sigur ai luat contact cu Eroii în Pijamale până acum – ideea e că îi poți prezenta micuțului tău episoadele direct în limba engleză și vei vedea în ce măsură va reține cuvinte, expresii și replici întregi.

Fixiki

Acestea sunt desene animate educative. Nu e vorba de învinge-l-pe-ticălos, salvează-lumea sau oh-my-God-soo-cute. Echipa Fixiki are ca scop să îi învețe pe copii câte ceva despre… orice (știință). Pe plan mondial, au pe youtube peste 15 miliarde de vizualizări!

Ideea este, din nou, rusească și i-a aparținut lui Alexandr Tatarskiy (regizor). E vorba de aventurile lui Tom Thomas și a prieteniei sale cu Simka și Nolik, membri ai unei familii minuscule din locuința lui Tom, care repară orice și îi dau acestuia multe detalii despre aparate și obiecte. Povestea fiecărui episod e prezentată într-un mod cald și amuzant și e ușor de urmărit (pentru copii de 4-8 ani). Deși serialul a debutat în 2010, încă se produc episoade!

The Creature cases (Brigada blănoșilor)

În acest serial animat adresat copiilor de vârstă preșcolară, agenții speciali (blănoși, desigur) Sam și Kit călătoresc în jurul lumii, rezolvând mistere și misiuni pentru care se folosesc de cunoștințele științifice, calitățile personale și gadgeturile sofisticate. Vezi trailerul cu detectivii animalelor aici. Felul în care sunt desenate personajele este luminos, cu contururi clare, contraste puternice, ceea ce le face ușor de urmărit de către copiii de vârstă mică.

Cele mai bune filme animate în limba engleză pentru copii

Pentru copiii mai mari, chiar adolescenți, filmele de animație reprezintă nu doar o sursă bună de limbă engleză, dar și una de glume, replici amuzante sau spirituale, care îi încântă dar îi face, în același timp și mai spontani în comunicare.

Sonic the Hedgehog 2

Iată că ariciul (care pentru un adult nu seamănă deloc cu un arici, e nevoie de ceva efort de imaginație) instalat în orășelul Green Hills are iar de furcă cu villain (personajul negativ) Dr. Robotnik, care cu ajutorul complicelui său vrea să distrugă omenirea. Fiindcă primul film Sonic e încă pe buzele și pe tricourile tuturor puștilor români, estimăm că și al doilea va fi la fel de iubit! Vezi trailerul aici.

Encanto

Deși a rulat din 2021, Encanto este încă destul de nou și suficient de ingenios ca să îl menționez și să îl punem pe lista de… teme de engleză ale copiilor noștri. Fetița Mirabel, parte a familiei Madrigal dintr-un sat magic din Columbia, e extrem de supărată că e singura din neamul ei ce nu posedă puteri magice. Și… urmează să descoperiți împreună ce se mai întâmplă! E un film original, haios desenat, cu accent pe familie, din care micuții au ce învăța. Marca Disney.

Spider-Man – across the Spider-verse

Iată că foarte clasicul SpiderMan (Miles Morales) a ajuns și în Multivers. Ajutat de Spider-Woman și de un grup de alți oameni păianjen, simpaticul erou originar din Brooklyn salvează din nou situația, înfruntându-l pe cel mai hain răufăcător de până acum. Iată cum supereroii cresc (sau trebuia să spun îmbătrânesc?) alături de noi… evoluează alături de societatea noastră, cu toate schimbările ei.

DC League of Super Pets

Un nou film cu supereroi care se luptă cu infracționalitatea în cetatea Metropolis: Krypto super-cățelul și Superman au aceleași puteri și sunt prieteni de nedespărțit. Dar Superman dispare și va depinde de Super-Dog să îl salveze…Trailerul e aici, însă mai trebuie un pic de răbdare până la filmul care va începe să ruleze de la sfârșitul lui iulie 2022 în cinematografe.

În orice caz, SpiderMan pare să fi fost un concept genial, fiindcă încă exercită o atracție magnetică asupra micuților zilelor noastre!

Minions – the Rise of Gru

Al doilea film explicit despre minioni (primul fiind lansat în 2015) și al cincilea din franciza Despicable Me, The Rise of Gru va apărea pe ecrane în iulie 2022. Succesul seriei se datorează replicilor pline de umor și… drăgălășeniei minionilor! Pur și simplu adorabili, necuminți, mereu în belea – exact așa cum se simt mai mereu și copiii și adolescenții noștri. De aici pasiunea pentru minioni, care de această dată îl ajută pe Gru, devenit liderul unei bande legendare de rău-făcători, să fure o piatră prețioasă…

trei minioni din desene animate tin in maini inghetata si privesc in sus imbratisati

Filmele de animație în engleză cu minioni au avut atât de mult succes, încât au creat o întreagă industrie – în 2022 se lansează filmul de desene animate cu numărul 5!

Noțiunile de limbă engleză pe care le poate învăța un copil de la desene sau filme animate

Mai întâi, copiii vor repeta ceea ce personajele spun cel mai des. Scurte replici sau expresii, Let’s start! Sau 1,2,3, go! Sau Which one? Sau Shine like a rainbow! Apoi vor începe să distingă din ce în ce mai multe cuvinte, să înțeleagă mai multe propoziții scurte, apo mai lungi. La început, le vor spune și ei, în joacă, cu o intonație exagerată, foarte teatral și însoțite de multe gesturi. (De fapt, e o etapă caracteristică începutului comunicării într-o limbă străină, 20% cuvinte și 80% mimică și gestică). Dar dacă tu îi vei răspunde în engleză, te vei arăta surprins de ceea ce a spus, îl vei stimula să reproducă și în fața bunicilor sau a persoanelor necunoscătoare de engleză pentru a fi admirat, motivația copilului de a reține și produce limba engleză învățată din desene animate va crește! Poți merge apoi mai departe cu jocuri în limba engleză alături de copilul tău și cărți în engleză pentru el.

Lexicul și expresiile reținute de la desene animate, cărți sau jocuri vor fi un real suport și un start excelent pentru cursurile de limba engleză, unde va învăța mai structurat.