Ce isi doresc profesorii de la parinti (partea a doua)

Lasati copiii sa fie independenti. Independenta copiilor nu trebuie sa fie sinonima cu indiferenta parintilor. Pe masura ce cresc, copiii trebuie sa invete cum sa faca unele lucruri de baza de unii singuri, fara ajutor. In clasa, ei trebuie sa isi duca singuri servetelele la cosul de gunoi, sa isi ascuta creioanele si sa se spele pe maini dupa ce au fost la toaleta sau daca s-au murdarit pe maini.

Acasa nu trebuie sa ii faceti dumneavoastra temele sau sa il ajutati prea mult. De asemenea, lasati-l sa isi faca singur patul, sa isi spele vasele si sa isi aranjeze singur hainele.

Comunicati cu profesorii. Profesorii sunt interesati de orice doleanta a parintilor si sunt disponibili pentru orice fel de intrebare. Spre exemplu, unii dintre ei au ore de audienta speciale in care parintii sunt bineveniti sa stea de vorba despre orice problema sau sugestie de la scoala. Nu trebuie sa mergeti cu problema la altcineva decat la profesor, deoarece numai persoana care stie despre ce e vorba va poate ajuta cu solutia.

images-1

Fiti la curent cu obiectivele cursului sau regulamentul intern. La inceputul anului scolar, parintii sunt, mai mult ca sigur, aglomerati de tot felul de hartii pe care le primesc de la scoala sau gradinita. Multi dintre ei au tendinta de a semna fara sa citeasca sau sa nu semneze deloc. Luati in considerare faptul ca profesorii au pus mult timp si energie in redactarea acelui regulament/ set de obiective si este in interesul fiecarui parinte sa il citeasca. Orice problema sau intrebare care ar putea aparea in timpul anului se poate regasi in acea lista.

Priviti dincolo de note. Monitorizati evolutia copilului dumneavoastra, nu doar notele. Scoala nu tine numai de partea academica; copiii pot invata lectii de viata in fiecare zi. Observati cum relationeaza cu colegii de clasa sau ccu profesorii. Ii respecta pe cei din jurul sau are nevoie de indrumari in acest sens?

cell_phone

Nu dati mesaje sau nu sunati copilul in timpul orei. Daca toti parintii si-ar suna copiii in timpul orei sa verifice daca au ajuns cu bine sau au mancat de dimineata, nu ar mai ramane mare lucru din ora. Cum am specificat si la primul punct, lasati-i sa fie independenti (in limita varstei/ circumstantelor). Daca e o problema cu adevarat serioasa, contactati directiunea sau profesorul si mesajul va fi transmis copilului.

La urma urmei, parintii trebuie sa inteleaga ca profesorii isi doresc sa lucreze impreuna pentru o buna educatie a copilului. Profesorii si parintii ar trebui sa isi uneasca fortele pentru a creste viitorii cetateni productivi, responsabili si iubitori ai lumii in care traim.