Cadouri de Crăciun pentru copiii care studiază limba engleză

Pe ultima sută de metri în ceea ce privește cadourile de Crăciun, îți dai seama că, pe lângă propriii copii, cărora nu le-ar strica niște materiale care să îmbine educația cu amuzamentul, e de dorit să găsești idei potrivite de cadouri și pentru alți copii din familie sau băieții și fetițele prietenilor. Așa că iată lista noastră de idei de cadouri de Crăciun pentru micuți care studiază engleza, ca să te poți orienta rapid!

Stilou de traducere ultra-portabil

Cadoul de Crăciun ar putea reprezenta una dintre metodele perfecte de a stimula copilul să învețe cu plăcere și din proprie inițiativă. Pentru iubitorii de gadget-uri, una dintre minunile tehnicii secolului XXI o reprezintă stilourile ultra-portabile, adică foarte mici și compacte, care traduc din… atenție, 112 limbi! Le miști ușor deasupra textului, ele scanează literele și traduc în timp real cuvintele. Au și funcție de traducere vocală. 

Pot fi folosite în mai multe feluri. De exemplu, îi pot ajuta pe copii și adolescenți să citească romane în engleză în original și să caute repede cuvintele pe care nu le înțeleg, fără a mai recurge la dicționar fizic sau online. Sau pot fi folosite pentru a lucra cu 2 limbi străine simultan. Să zicem că elevul învață limba 1, engleza și limba 2, germană. Stiloul îi poate traduce cuvintele necunoscute din germană (mai numeroase) în engleză și astfel le va exersa pe cele 2 simultan! Iată o selecție de stilouri din care să te inspiri! 

Carte audio în limba engleză

Vrei să îi faci un cadou unui nepot aflat la distanță, sau copiilor prietenei tale din altă zonă, chiar dacă nu vă vedeți de Sărbători? La un click distanță (și o tranzacție..) există varianta de cărți audio în limba engleză. Găsești acum cam orice titlu vrei, în diferite interpretări, clasici, moderni, autori pentru copii, tineri adulți sau oameni mari. Și partea bună e că poți cumpăra de oriunde din lume, fără timp de așteptare – un fel de idei de cadou last-minute. Poți încerca, de exemplu pe audible.co.uk

Altfel, dacă optezi pentru o carte clasică de copii, iată ideile noastre de cărți în engleză atractive!

Jucărie didactică pentru învățarea limbii engleze

Pentru copiii de vârstă mai mică, nu e nimic mai interesant decât un material de învățare combinat cu o jucărie. În acest scop, jucăriile Răspundel istețel sunt ideale – cărți atractive cartonate însoțite de un creion electronic interactiv care spune povești, redă sunete realiste, te conduce prin nenumărate activități frumoase. Copiii îl iubesc, iar varianta pentru limba engleză se numește Engleză și joc în același loc. Mai există și varianta Learning with fairytales.

Pentru copii mai mici, de 2-5 ani, există acele jucării (piane, tablete de jucărie, etc) bilingve care au diferite întrebări în engleză: îi cer copilului să identifice culoarea și să apese pe ea, să identifice animalul, obiectul și să apese pe butonul corespunzător și chiar au cântecele sau mici rime în engleză.

doi adolescenti pe fundal care se vad blurat trec pe langa bradul de Craciun frumos impodobit

Un cadou de Crăciun potrivit pentru adolescenții care studiază limba engleză poate fi o carte audio, pe care o poți trimite oriunde în lume rapid, sau un joc de societate în limba engleză.

Cursuri la Școala de engleză FollowMe

În cazul în care cel mic este în curs de învățare a limbii engleze (începător, A1 elementar, A2 pre-intermediar, B1 intermediar, B2 intermediar-avansat) și eventual își dorește să susțină ceva examene Cambridge de certificare a cunoștințelor, un cadou de Crăciun potrivit poate fi un curs de limba engleză de nivelul său. La școlile de engleză FollowMe din Drumul Taberei, Ghencea, Titan sau Vitan copilul poate susține un test de plasament pentru a vedea care este nivelul său actual, apoi va fi încadrat într-o grupă mică de studiu cu câte două ședințe pe săptămână.

E un cadou potrivit deoarece cursul de engleză FollowMe nu e chiar școală: el reprezintă expunere la materiale atractive, de calitate bună, lucru în perechi, stimulare prin jocuri didactice, proiecte făcute împreună.

carte deschisa langa o cana de ceai frumos pictata asezate in fata unui brad de Craciun plin de luminite

Un cadou de Crăciun clasic pentru copiii care studiază engleza poate fi, desigur, o carte în format fizic. Lângă ea, o cană colorată cu motive de sezon va da farmec cadoului tău și îi va oferi ocupația perfectă în vacanță!

Dicționar sau ghid de călătorii

Dacă e vorba de un copil old-style și foarte conștiincios în general, dicționarul poate fi o alegere bună. De asemenea, un ghid de călătorii amuzant în engleză, cu detalii picante și poze atractive îl poate face să viseze și să își dorească să exploreze el însuși. Îl poate ajuta, deopotrivă, să se informeze pentru proiectele pe care le va avea de făcut la școală și liceu.

Alte idei de cadouri de Crăciun pentru copii

Dacă nu ai luat încă un cadou pentru copiii din familie și ești în pană de idei, ai mai putea opta pentru o colecție de cântece tradiționale de Crăciun în engleză – fie colinde tradiționale, fie cântece laice de Crăciun celebre americane și englezești. Sau pentru un joc de masă în limba engleză, ce poate fi jucat cu frații sau în familie, cum ar fi Words in Mind.

O altă variantă pentru cei de vârstă mică sunt pachetele cu mai multe cărți de nivel scăzut de engleză, dar foarte colorate, atractive și ambalate foarte frumos, cum ar fi aceste pachete de pe cartiengleza.ro cu Purcelușa Peppa.

Sursa foto: Unsplash