Stresul si diminuarea sa

Ce va streseaza in ultima vreme? V-ati certat cu vreun prieten? Aveti de spus ceva foarte important cuiva si aveti emotii? Sau sunt pur si simplu este perioada examenelor care tocmai s-a incheiat? Stresul nu e ceva care trebuie ignorat. In momentul in care ati aflat sursa stresului, faceti bine sa o eliminati cat mai repede posibil.

Puneti-va urmatoarele intrebari:

  • A mai existat o situatie in care a trebuit sa va confruntati cu stresul? Cum ati reusit sa ii faceti fata?
  • Puteti aplica ceva din experienta aceea situatiei stresante in care va aflati in prezent?

O idee buna ar fi sa va notati strategiile pe care le-ati adoptat in trecut pentru a le avea la indemana intr-un moment de criza. Vorbiti cu prietenii vostri si aflati despre experientele lor legate de eliminarea stresului. Discutand cu alte persoane care au mai trecut prin situatii asemanatoare, va descarcati emotional si invatati cate ceva din experientele lor.

Gandeste pozitiv! Tot timpul!

  • Incearca sa ai o atitudine deschisa, linistita si pozitiva in fiecare zi. Adu-ti singur aminte de reusitele tale sau de lucrurile la care te pricepi si bucura-te de ele cu fiecare ocazie.
  • Imagineaza-te intr-o situatie pozitiva – una in care va vedeti evoluand pe plan scolar: o vizualizati pe profesoara la ora ca va lauda lucrarea in fata integii clase si citind-o cu mandrie; sunteti la examen si sunteti foarte relaxat pentru ca stiti toate subiectele si ca veti lua o nota buna.
  • Lucrati la ceea ce puteti controla si acceptati lucrurile care nu pot fi schimbate.
  • Priveste in ansamblu – situatia aceasta va mai fi relevanta peste 5 sau 10 ani? Daca raspunsul este NU, inseamna ca nu merita sa va agitati.

Probabil vedeti anuntul acesta pe pliante de la firme specializate in nutritie sau viata sanatoasa, dar va sfatuiesc sa va SCHIMBATI VIATA. Nu, nu va trebui sa mancati buruieni fierte in zeama de lamaie! 🙂 Puteti sa incepeti cu o schimbare a lucrurilor care va dauneaza. Incercati sa dormiti cat mai mult. Daca aveti parte de doar 6 ore de somn pe noapte, nu dormiti suficient. Odihniti-va, deoarece oboseala poate duce la stres si invers. E un cerc vicios in care nu e bine sa va bagati.

Faceti miscare, atat pentru corp, cat si pentru suflet. Va eliberati de stres, in timp ce va mentineti in forma.

Nu lasati stresul sa va domine viata si nu va pierdeti niciodata simtul umorului!