Timp de studiu

Acum ca a inceput scoala usor usor se apropie si testele si examenele. Ca sa fii intotdeauna pregatit trebuie sa iti aloci cateva ore de studiu. Nu stii niciodata cand vei avea parte de un test fulger. Astazi vom vorbi despre cum sa iti organizezi programul in asa fel incat sa iti permiti sa aloci in fiecare zi timp  de studiu.

Incepe prin a-ti construi un tabel/orar al activitatilor pe care le intretii in fiecare saptamana si care se desfasoara in acelasi interval orar. Incearca sa il personalizezi cat mai mult in asa fel incat sa te reprezinte si sa te atraga. Poti incerca o metoda foarte populara in ultima vreme si anume “Bullet Journaling”. Aceasta metoda iti ofera posibilitatea de a vedea in mod clar ce ai de facut. Aici (click) gasesti mai multe exemple de „Bullet Journaling”. timp de studiu

Urmatorul pas este acela de a folosi perioadele ramase libere in tabel/orar drept timp de studiu. Introdu in orarul tau intre 20-30 de minute de studiu. Chiar daca e vorba doar de 20 de minute de studiu acestea te vor ajuta si vei fi uimit cat de multe poti retine in acele 20 de minute. Faptul ca ai alocat special timp pentru studiu te va ajuta extrem de mult si si vei deveni mai eficient. Tine cont si de faptul ca trebuie sa fii constant si flexibil pentru un program cat mai bine stabilit.

Bineinteles nu uita sa iti aloci timp si pentru pauze scurte. Acestea te vor ajuta sa  ai putere de concentrare mai mare.