Stirile Follow Me

Postarea de astazi si-ar avea locul undeva intr-o emisiune live, dar avand in vedere ca blogul este terenul meu de joaca, voi prezenta o recenzie a zilei de azi.

La grupa de Juniori si Seniori Avansati de la sediul Follow Me Vitan si-au asumat un nou rol astazi: au format o redactie de stiri audiovizuale. Mai intai, copiii au invatat cum se scrie o stire. Au invatat mici trucuri cum ar fi dreptul cititorului la ignoranta, regula celor 5W (who, what, when, where, why) si senzationalul: faptul ca un caine a muscat un om nu e o stire, dar daca un om a muscat un caine, aceasta informatie ar ocupa prima pagina a ziarelor si segmentul de Breaking News la televizor. Au invatat cum sa citeasca de pe un prompter si cum sa aiba prezenta in fata camerei.

KentBrockmanMargeontheLam_thumb[1]

Cei mai curajosi dintre copii s-au oferit voluntari sa apara in fata camerei de filmat si ne-au oferit cea mai credibila mina de crainic TV. Procesul nu a fost atat de simplu pe cat au crezut ei la inceput, dar cine stie? Poate si-au gasit o viitoare vocatie! Au fost incantati de acest nou concept si au prins gustul. Poate in viitor vom avea un segment special al stirilor Follow Me care va rula periodic. Ramane de vazut ce doritori cu vocatie vom avea.

Stirile noastre au fost diverse. In prima faza, ne-am amintit de situatia ironica povestita de Alanis Morisette in melodia „Ironic” in care un barbat de 98 de ani a castigat la loterie. In cazul stirii Cristianei Marin, barbatul nu a decedat in urmatoarea zi, dar testamentul lui arata interesant…

„Numele meu este Cristiana Marin si va transmit stirea despre barbatul de 98 de ani care a castigat la loterie. In direct, numai la Follow me!”

Posted by Follow Me Bucuresti on Thursday, 13 August 2015

Mai departe avem stirea in care s-a gasit o capsula a timpului din 1975. Povestea emotionanta a fost transmisa de crainicul Alexandru Ursica.

Un segment din Stirile Follow Me, prezentat de Alexandru Ursica (Juniori si Seniori Avansati, Vitan)

Posted by Follow Me Bucuresti on Thursday, 13 August 2015

Pisicile sunt adorate de muta lume si posesorii de pisici ar fi distrusi daca si-ar pierde prietenul pufos. Imaginati-va cum s-a simtit primarul cand nu si-a gasit odraslea. Alexandra Cristina Lupsa are o stire de revenire asupra goanei dupa pisica primarului.

De unde aflam daca s-a gasit pisica primarului? De la Stirile Follow Me, prezentate de Alexandra Cristina Lupsa.

Posted by Follow Me Bucuresti on Thursday, 13 August 2015

Speram ca v-au incantat craincii nostri si ca veti mai viziona stirile noastre.

Andreea, ai legatura!