Cand te-ai nascut, parintii tai ti-au dat un nume. Numele tau a fost probabil imprumutat de la cineva din familie, un prieten sau cineva faimos. Sau probabil a fost pur si simplu un nume care le-a placut parintilor tai. In orice caz, ai primit un nume inainte de a sti cum va fi personalitatea ta.
Pe masura ce ati crescut si v-ati facut prieteni, acestia au inceput sa vi se adreseze cu o porecla. O porecla este un nume dupa care esti strigat de cunoscutii tai. Unele persoane pot avea o anumita porecla pentru tine, pe cand altele te striga in alt fel. Din pacate, exista cazuri in care poreclele sunt „instrumente” de batjocorire.
Cum primesti o porecla?
De cele mai multe ori, porecla este o prescurtare a numelui tau. Spre exemplu, daca numele tau e Alexandra sau Alexandru, apropiatii iti pot spune Sandy, respectiv Alex.
Porecla mai poate fi diminutiv de la numele tau: Anca devine Ancuta, Aurel devine Relu sau Relutu, Radu devine Raducu si asa mai departe.
Poti „castiga” o porecla daca impartasesti o experienta care ti s-a intamplat. Daca, de exemplu, le povestesti prietenilor tai ca ai mancat 5 placinte deodata – s-ar putea sa inceapa sa iti spuna „Placintel”.
Cercul tau de prieteni te pot numi intr-un fel, pe cand parintii iti pot spune altfel – totul depinde de relatia pe care o ai cu grupul respectiv.
Daca tii cu o anumita echipa sportiva, ai putea fi identificat cu echipa respectiva: Caine, Ros-Albastru, Alb-Albastri etc.
Cand poreclele nu sunt distractive
Uneori, poreclele sunt folosite pentru a le rani sentimentele celor din jur. Apelative ca „Aragaz cu patru ochi” sau „Gura de metal” sunt suparatoare si deloc originale.
Poreclele care au pornit din copilarie si pe care le stiu doar parintii pot fi penibile cand sunteti inconjurati de persoane din afara familiei.
Daca persoanele pe care nu le placeti sau cu care nu sunteti prieteni folosesc o porecla pe care v-au dat-o prietenii acest lucru poate fi suparator, pentru ca stiti ca va zic astfel numai cu scopul de a va supara.
Ce poti face cand nu iti place porecla pe care o ai?
Nu raspunde poreclelor care nu iti plac. Nu da ocazia nimanui sa te supere. Ignora-i!
Spune ferm si raspicat ca doresti sa fii adresat pe numele tau si nu pe un apelativ rautacios.
Explica faptul ca porecla ta o pot folosi numai parintii.
Nu lasa o porecla sa te defineasca; vei creste si vei cunoaste oameni noi. Lasa porecla in urma ta, impreuna cu oamenii care ti-au dat-o.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu solicitat în mod explicit de către abonat sau utilizator, sau în scopul exclusiv de a efectua transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.