Petrecerile – distractii sau dureri de cap?

Petrecerile inseamna, de cele mai multe ori, distractie – in special daca sunt organizate de o alta persoana. In cadrul petrecerilor mai exista cateva incidente minore, care nu pot fi evitate.  Cu toate acestea, exista situatii de risc cauzate de violenta, comportament iresponsabile sau decizii proaste. Gazda trebuie sa fie un bun organizator pentru a evita toate acestea.

Daca persoanele din cadrul petrecerii au sub 18 ani, cel putin un adult din familie are obligatia de a-i supraveghea pe copii. Aceasta persoana trebuie sa se asigure ca cei sub 18 ani nu vor consuma / cumpara alcool sau tutun – chiar daca este vorba de o petrecere privata, legea e lege si nimeni nu vrea sa fie tinut responsabil pentru ce i se intampla altcuiva (in special unui minor).

Avantajele unei petreceri la domiciliu

Daca decideti sa dati o petrecere la voi acasa, acest eveniment va va ajuta cu abilitatile voastre organizatorice. Veti fi selectivi in a sti pe cine invitati, ce mancare si bauturi veti alege sa serviti, daca veti avea un „dress code” specific. Invatati abilitati de comunicare, deoarece veti comunica cu parintii prietenilor vostri despre ce au voie sa faca copiii lor la petrecere sau orice lucru legat de ei.

Invatati sa fiti responsabili, deoarece trebuie sa aveti grija atat de persoanele de la petrecere, cat si de starea de bine a casei. Veti fi persoana de baza la acea petrecere si, de ce nu, chiar si sufletul petrecerii.

Si, sa nu uitam, va veti distra cu prietenii vostri!

Dezavantajele

Organizarea unei petreceri necesita bani, deci trebuie sa va ganditi din timp care vor fi resursele din care veti da petrecerea. Ati economisit sau a fost un cadou din partea parintilor? E nevoie de o organizare riguroasa pentru a avea o petrecere de succes.

Trebuie sa va tineti de planurile initiale. De exemplu, daca ati decis sa invitati 15 persoane, incercati pe cat posibil sa respectati acest numar. Va fi cam penibil sa ramaneti in pana de resurse (mancare, bautura) la mijlocul petrecerii sau mai devreme.

Poate nu va convine ideea de a avea adulti in cadrul petrecerii, dar trebuie sa stiti ca e casa lor si ei sunt responsabili pentru ce daune pot surveni.

Fiti o gazda buna, discutati cu toti invitatii si fiti siguri ca toata lumea se simte bine. Distractiva cu cap!