Ne trebuie un regulament si ca adulti?

Cuvintele cheie dupa care profesorii si trainerii vor sa isi desfasoare cursul sunt: eficienta, focus si participare. Fiecare participant la un curs este responsabil pentru procesul propriu de invatare si este responsabil pentru a nu interfera cu procesul de invatare al celorlalti colegi.

Comportamentul pe care ni-l dorim noi de la cursantii nostri este unul respectuos fata de materie si fata de celelalte persoane din sala. Comportamentul nu trebuie sa atraga atentia de la lectie si nimeni nu trebuie sa se concentreze pe ceea ce fac altii.

Mergem dupa regula de aur: poarta-te cu ceilalti asa cum ti-ai dori ca ceilalti sa se poarte cu tine. La fel ca si copiii, adultii trebuie sa se respecte intre ei si sa lase loc de invatare, nu de alte comentarii. Nu vorbiti unul peste celalalt. Respectati atunci cand vine randul cuiva si lasati acea persoana sa vorbeasca, fara sa fie acoperita. Participati la exercitii si activitati; dati-va silinta si incercati, cel putin. Nu trebuie sa va puneti la pamant daca nu stiti ceva. Incercati, iar profesorul va va explica inca o data, daca nu ati inteles.

Aratati respect pentru toata lumea. Comentariile negative la adresa colegilor sau la adresa profesorului sunt deranjante, distrag atentia de la lectie si pot produce o zarva ne-necesara.

Cereti ajutorul atunci cand intampinati dificultati. Nimeni nu e perfect si ati venit aici sa invatati.

Telefoanele sau alte gadgets trebuie selectate pe modul silentios (NU vibratii) pentru a nu deranja colegii si ora care este in desfasurare. Daca este un telefon important, cereti voie sa iesiti pe hol sa vorbiti si nu uitati sa va cereti scuze la intoarcere.

Nu uitati ca profesorul va sta la dispozitie pentru orice intrebare legata de curs. Nu ezitati sa puneti intrebari, pentru a nu ramane cu lacune pe viitor. Incercati sa veniti la cat mai multe cursuri, pentru a putea asimila materia asa cum se cuvine. Incercati sa va faceti temele si sa spuneti atunci cand ceva nu va este clar.

In concluzie si ca raspuns la intrebarea din titlu, avem nevoie de regulament oriunde se desfasoara o activitate. Chiar daca suntem adulti, trebuie sa stim ce este permis si ce nu, pentru o buna desfasurare a activitatii.