„Ne agatam de basmele noastre pana cand…

…nu ne mai permitem sa credem in ele.”, dar lumea in care va intra Jacob ii va demonstra contrariul.

Pentru astazi v-am pregatit recenzia primului volum din seria Miss Peregrine de Ransom Riggs, ce se adreseaza mai degraba adolescentilor sau chiar adultilor (din cauza limbajului si a unor descrieri cam de filme de groaza, cartea este incadrata la categoria 16+). Actiunea se desfasoara cu repeziciune si cititorul da pagina dupa pagina, pana cand acestea se termina si ramane in suspans pana la inceperea urmatorului volum. Norocul meu este ca am asteptat sa apara trilogia chiar inainte de a ma apuca de ea. 🙂miss peregrine photos

 

Cartea il prezinta pe Jacob Portman, in varsta de 16 ani, care a crescut cu povestile bunicului, Abraham, despre o lume fantastica, un orfelinat misterios si cu pozele unor “copii deosebiti”. Cu cat acesta creste si se confrunta cu probleme de adaptare la scoala, cu atat incepe sa nu mai creada povestile bunicului, care incep sa sune din ce in ce mai nebunesti. Toate acestea pana in ziua in care este martorul uciderii bunicului sau si este singura persoana care a vazut creatura in culpa. Parintii lui Jacob considera ca acesta ar trebui sa consulte un specialist si sa inceteze cu povestile despre monstrii dintr-o alta lume care l-au ucis pe bunicul sau si in consecinta il duc la psiholog. Aici Jacob incepe sa minta si sa renunte la povestile fantastice, doar pentru a parea normal si a reveni la viata sa de dinainte.

Cu ocazia zilei de nastere matusa lui Jacob ii daruieste acestuia o carte, care a apartinut bunicului Abraham, ce contine o scrisoare care il indeamna sa se duca pe o insula din Tara Galilor, sa gaseasca orfelinatul si sa ii ajute pe “deosebiti”. Jacob pleaca in cautarea orfelinatului si tot ce gaseste pe insula este o casa in ruine, putin demolata si cu  un cufar cu fotografiile altor copii deosebiti. De aici eroul nostru este la numai un pas de a descoperi ca lumea din povestirile bunicului sau era cat se poate de adevarata, o va intalni pe Emma Bloom, iubita din tinerete a bunicului sau si va lupta alaturi de ea si gasca de deosebiti impotriva creaturilor intunecate. Mai mult de atat nu va mai spun deoarece nu vreau sa va stric placerea de a citi seria si v-as ruina intoarcerile de situatie din carte.

miss-peregrines-home-movie-banner

Cartea contine o multitudine de fotografii (unele dintre ele trucate, dupa cum marturiseste si autorul) cu aceste personaje deosebite si ne dezvaluie o parte din puterile lor magice. Trebuie sa va mai spun ca, anul trecut, a aparut filmul, regizat de Tim Burton, Miss Peregrine’s Home of Peculiar Children, ce ii are in rolurile principale pe Eva Green (Miss Peregrine), Asa Butterfield (Jacob Portman), Ella Purnel (Emma Bloom), Samuel L. Jackson (Barron) si Judi Dench (Miss Avocet) si Terence Stamp (bunicul Abraham). Va mai dau un pont, nici coloana sonara a filmului nu este de lepadat, in special melodia “Wish That You Were Here” – Florence and the Machine <3 

In alta ordine de idei va doresc o lectura frumoasa sau vizionare placuta (dupa caz) si astept impresiile (bune sau rele)!!

Semnat,

Miss Alice