Minte sanatoasa

Sanatatea mentala sau emotionala fac parte din bunastarea generala a fiecarei persoane. Sanatatea mentala nu e data de absenta bolilor, mai degraba are de-a face cu modul in care facem fata provocarilor care apar zi de zi. E la fel ca si sanatatea fizica – uneori ne simtim bine, iar alteori mai rau, dar sanatatea mentala are de-a face mai mult cu sentimentele si gandurile.

Sentimentele care se afla in legatura directa cu sanatatea mentala includ:

  • felul in care reactionati la stres;
  • modul in care va vedeti in viitor;
  • increderea in sine;
  • felul in care faceti fata situatiilor dificile care apar in viata voasrtra;
  • cum va simtiti cu privire la viata voastra.

mental1

Multi oameni cred ca sanatatea mentala inseamna ca e ceva in neregula cu creierul – ca persoana cu probleme de sanatate mentala este „nebuna” sau „dementa”. Cand emotiile, gandurile sau sentimentele ni se disturba. Asa cum ne e rau fizic, ne poate fi rau si din punct de vedere emotional. Avand in vedere ca exista metode de a ne simti bine fizic, cu siguranta exista si unele prin care sa ne simtim bine si psihic. De cele mai multe ori, lucrurile care fac bine corpului, fac bine si mintii, deoarece ele se afla in stransa legatura.

not-crazy

Unele studii arata ca ceea ce mananci influenteaza foarte mult starea de spirit. Mancati ceea ce va place, dar fara sa exagerati. O dieta echilibrata ii ofera creierului toti nutrientii necesari pentru a functiona cum trebuie. De asemenea, faceti sport. S-a demonstrat ca dupa 30 de minute de sport, oamenii se simt mai bine atat fizic, cat si psihic. Pe langa sport, nu uitati sa va si relaxati. Relaxarea si sportul merg mana in mana pentru a reduce stresul.

Implicati-va in diverse activitati care va fac placere. Vaceti voluntariat, ajutati-i pe cei mai putin inzestrati ca voi. Facand ceva pentru o alta persoana ne da un sentiment placut. Pe langa toate astea, faceti ceva ce nu va sta in caracter. Poate suna infricosator, dar cu cat va asumati mai multe riscuri va demonstrati ca puteti face fata situatiilor cele mai dificile. Cine stie, poate invatati ceva nou si placut si poate chiar o sa va distrati!