Hackerii invatarii

Cu totii ne dorim sa invatam cat mai repede, cat mai eficient si cat mai mult si vrem sa gasim metodele potrivite prin care putem face asta. Nu exista un buton magic pentru a ne programa sa facem asta, dar exista mici hack-uri care sa ne faca viata mai usoara. Ce e un hack? Este o solutie isteata la o problema enervanta. Fix de asta avem nevoie atunci cand invatam si vrem sa ne valorificam cat mai bine timpul. Iata cateva idei utile pentru un invatat mai usor:

  • Sunt cu 50% mai multe sanse sa retineti o informatie daca o spuneti cu voce tare, in loc sa o cititi in gand. Ganditi-va doar cat de usor puteti povesti o conversatie pe care ati avut-o cu cineva, in comparatie cu ceva ce doar ati citit.
  • Daca vreti totusi un ajutor in a retine atunci cand cititi, exista o solutie! Daca aveti posibilitatea de a transfera textul pe care il cititi intr-un document Word (asta daca nu era deja), alegeti fontul Times New Roman, deoarece este cel mai usor si mai rapid de citit.
  • Daca stiti ca aveti probleme cu concentarea si aveti un text mai lung de citit, cititi primul si ultimul paragraf. Dupa aceea, incercati sa deduceti ce a fost intre cele doua paragrafe. Apoi cititi sa vedeti daca presupunerile voastre au fost valide.

20120514-165514

  • Nu stati lipiti pe scaun in tot timpul in care invatati. Faceti pauze de cate 10 minute dupa fiecare ora sau de 5 minute dupa fiecare jumatate de ora. Plimbati-va, luati o gura de aer si nu uitati sa va hidratati. Din nou, nu uitati sa ii povestiti cuiva despre ce ati citit/ invatat.
  • Simturile va sunt aliate. Mirosul si gustul de menta au fost dovedite sa ajute memoria, iar mirosul si gustul de portocala poate reduce stresul cu pana la 70%.

learning-language-2

Hack-uri de invatat sunt cu sutele; trebuie sa le gasiti pe cele care functioneaza pentru voi. Asa ca…mult succes la invatat si la gasit hack-uri!