Fischer International Conference for Teachers – Bucharest, 2012

Invatarea nu se opreste niciodata. Nici atunci cand esti profesor. Intotdeauna e loc de mai mult si cautam sa ne inspiram de la cei mai buni oameni din domeniu. Putem sa spunem ca am avut parte de un weekend plin de inspiratie si invatare! In zilele de 31 august si 1 septembrie, cadrele didactice Follow Me au participat la conferinta anuala a profesorilor de engleza organizata de Fischer International, la Rin Grand Hotel.

Printre numele celebre prezente la conferinta, s-au numarat: David Evans (National Geographic Learning / Heinle Cengage Learning), Eva Schmidt (Collins ELT), Gareth Davies (Oxford University Press), Gary Anderson (Cambridge University Press), Jeremy Harmer (National Geographic Learning / Heinle Cengage Learning), Lawrence Mamas&Sean Haughton (Global ELT) si multi alti profesori de la British Council si diverse alte edituri.

Echipa Follow Me intre workshops:)

Subiectul central al conferintei a fost unul de interes atat pentru profesori cat si pentru elevi/cursanti, si anume examenele Cambridge si schimbarile care vor surveni in anii 2013 (pentru CPE) si 2015 (pentru FCE si CAE). Vestea buna este ca examenele vor fi cu o idee mai simplificate. Certificate for Proficiency in English va fi cu aproximativ 2 ore mai scurt, iar First Certificate si Certificate for Advanced English cu aproximativ o ora. Subiectele vor fi mai „student-friendly”, dar nu inseamna ca gradul de dificultate va scadea considerabil.

Pe langa discutiile in plen, invitatii au sustinut workshopuri pe diferite teme, unde profesorii participanti si-au imbogatit cunostintele si au luat notite pentru metodele pe care le vor aplica si ei in sala de clasa odata cu inceperea noului an scolar. Fie ca a fost vorba despre cum trebuie redactate eseurile sau cum ar trebui spuse povestile sau imbogatit vocabularul, cu siguranta fiecare profesor a invatat ceva nou demn de aplicat la ora de curs.

Poza de grup cu Jeremy Harmer

Am ascultat, am invatat, ne-am si amuzat si acum abia asteptam sa aplicam noile lucruri invatate si in salile de clasa. Si abia asteptam sa ne intoarcem si la anul sa aflam si mai multe lucruri noi pe care le vom impartasi la vremea lor.