Excursie de o zi la atelierul „Croissantul ciobanesc”

Adevaratele lectii au loc in afara salii de curs. Punem in practica si apoi invatam teoria din spatele experimentului. E normal sa mergem la scoala, sa invatam bazele si sa le aplicam ulterior in viata, dar e la fel de normal sa si traim – sa experimentam, sa vizitam si sa ne bucuram de comorile din jurul nostru.

Vrem si noi sa mai iesim din sala de clasa si sa fim invatati lucruri noi. Bineinteles, ii vom lua si pe copii cu noi. Cand? Sambata, pe 16 mai. Unde? La „stana” lui Mitu Ciobanu din Cosesti. Vom avea o lectie captivanta si interactiva in care copiii vor afla ce sunt si cum se folosesc urmatoarele „instrumente”: putineiul, hardaul, ciubarul, crinta si donita. De asemenea, vor invata cum laptele este transformat in produse lactate finite, precum „branza de cosulet”, branza de burduf, casul dulce dospit, urda si untul. Copiii vor participa activ la procesul prin care branza si mamaliga devin „bulz ciobanesc”, in cadrul atelierului „Croissantul Ciobanesc”.

Capture

 

Dupa atata invatat, va fi timpul si de cateva activitati recreative. Mitu Ciobanu, gazda noastra, a pregatit un pachet atractiv de distractie si voie buna care contine: una bucata plimbare cu „carucioara” lui speciala, una bucata tura cu tiroliana si una bucata participare la concursul „Ciobanasul fruntas”. Copiii vor fi impartiti in 3 cete de ciobanei si vor parcurge un traseu dat pentru descoperirea de catre fiecare ceata a oitei buclucase.

Informatii complete se pot obtine de la secretariat

Sunt incluse:

  • transport autocar clasificat pe traseul Bucuresti – Cosesti – Bucuresti;
  • gustarea „Croissantul ciobanesc”;
  • toate activitatile educative si recreative mentionate;
  • masa de pranz: supa, felul doi si desert;
  • echipamentul si diploma de „Ciobanel fruntas”.