De ce sa ne incurajam copiii sa tina un jurnal

De ce sa ne incurajam copiii sa tina un jurnal? Simplu! A tine un jurnal are foarte multe avantaje si ii ajuta pe cei mici foarte mult sa evolueze si sa se dezvolte atat psihic, cat si educational. Prin jurnal in acest articol ne vom referi nu doar la jurnalul clasic in care ne notam doar trairile interioare si sentimentele, ci si alte lucruri ce tin de ordinea zilei sau creatii personale. Spre exemplu, presupunand ca un copil are probleme la matematica il putem incuraja sa inceapa un jurnal de matematica unde sa isi stranga formule si notite pentru a putea intelege mai usor.

Organizare

Un motiv pentru care ar trebui sa ne incurajam copiii sa tina un jurnal este acela ca ii ajuta pe cei mici sa fie mai organizati in idei.  Daca ar tine un jurnal de stiinte copiii ar putea face diferite experimente si sa noteze in jurnal observatii si idei despre respectivele experimente.

child-boy-portrait-emotions-people-childhood

Jurnalul clasic

Jurnalul clasic pe care il aveam cu totii cand eram mici ne ajuta foarte tare sa ne exprimam furia, fricile si sa ne examinam sentimentele si trairile interioare fara sa fim judecati. Nu va simteati ca si cum vi s-ar fi luat o piatra de pe suflet cand inchideati jurnalul dupa ce l-ati completat? Exact acelasi lucru il va face acest tip de jurnal si pentru cei mici si ii ajuta sa isi analizeze reactiile intr-un moment in care se vor relaxa.

Comunicare

Un alt motiv pentru care sa ne incurajam copiii sa tina un jurnal este acela ca ii ajuta sa devina fluenti in comunicare si in idei. Tehnicile de scriere li se vor imbunatati si vor invata, de asemenea sa foloseasca gramatica si ortografie.

2972230294_b8310dfdb5_z

Creativitate

Un jurnal cu o tinta anume poate ajuta copiii foarte mult sa isi dezvolte latura creativa si imaginatia sau chiar sa isi descopere un hobby.Un exemplu foarte bun este jurnalul de natura cu observatii despre pasari, animale sau plante. Spuneti-le copiilor ca excursia in parc nu este doar pentru a se recrea, ci si pentru a juca rol de detectiv in descoperirea secretelor naturii.

Acest tip de activitate poate fi realizata de copii individual sau impreuna cu parintii. Asadar luati-va copiii de mana si ocupati-va de aceasta activitate impreuna pentru un timp petrecut cu folos in familie.